Saltar al contenido

12×12 Congress, edició 2020

1

El conseller Jordi Puigneró assegurà que el teletreball ha vingut per quedar-se i manifesta que “Catalunya ha estat un país industrial i ara ha d’esdevenir un país digital”.

Antoni Cañete: “Les empreses han de transformar-se digitalment i no és una opció, és una necessitat”

 

Ahir 9 de desembre de 2020 es va celebrar a la seu de Pimec la 17a edició de l’12×12 que en aquesta ocasió es va realitzar en format presencial-virtual i sota el títol SWITCH ON, LA RECONEXIÓ va analitzar les conseqüències de la pandèmia i va esbossar com serà la que hem anomenat “Nova normalitat”.
L’esdeveniment que organitza Tertúlia Digital i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya ha comptat aquest any amb un nou organitzador. La patronal Pimec.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, va assegurar que “la Covid-19 ha estat un punt d’inflexió en la transformació digital i les TIC, amb qüestions com la irrupció del teletreball, el qual ha vingut per quedar-se”. Així mateix, va recordar que el Govern segueix treballant per millorar les infraestructures de comunicació, fent un esforç per portar la fibra òptica a totes les comarques catalanes. “Igual que hem estat un país industrial, ara hem d’estar un país digital”, va concloure.

Per part seva, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, va assegurar que les empreses han de transformar-se digitalment, tot afegint que “no és una opció, sinó una necessitat”. En aquest sentit va defensar que les noves tecnologies siguin l’element aglutinador entre el món digital i el món empresarial, les quals han de “millorar la competitivitat del teixit productiu i permetre als empresaris i empresàries conèixer cap a on va el món”.

Durant l’acte virtual, presentat pel president de Tertúlia Digital Tomás Cascante, s’han recollit en un vídeo les reflexions de diverses personalitats rellevants del món de la innovació tecnològica, l’economia i la cultura sobre com veuen el panorama digital 2021.

En format presencial, es va celebrar una taula d’experts moderada pel director general de l’Associació d’Empreses Consultores de Catalunya, Jordi Marin, en la qual van participar: Susana Prado, directora de INETUM Catalunya; Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital; Karina Gibert, catedràtica d’IDEAI-UPC i vicedegana de presidència del COEINF; Genís Roca, president de Roca Salvatella; Ginés Alarcón, president de Nae; i la Dra. Núria Castell Ariño, exdegana de la facultat d’informàtica de la UPC. Al llarg d’aquest debat, els ponents van posar de manifest la importància de la conciliació familiar en aquest nou escenari laboral.

La taula va resultar fructífera en idees i opinions sobre com afectarà la Covid als nous models de treball als models d’organització i a altres importants aspectes, sempre centrant l’atenció en la Pime com a model fonamental en el nostre teixit empresarial. En el vídeo adjunt podreu seguir tot el desenvolupament de l’esdeveniment.

Finalment es va anunciar que la propera edició del 12×12 serà, esperem que en format presencial, el 16 de desembre de 2021.