RECOMENTAT / La «Leyenda Inca» al Teatre de l’Aliança del Poblenou, aquest diumenge 27 de juny, a les 18 hores

REPRESENTACIÓ ÚNICA

 

 

Escolta un comentari de Tomàs Cascante sobre el espectacle
[player id=162032]

 

 

Pots comprar entrades (10€), aquí

 

És la primera vegada que es presenta a Barcelona  “la Llegenda” sobre l’imperi Inca, que ens mostra la riquesa i la diversitat creativa actual a Catalunya,  a través d’un espectacle fruit d’una llarga trajectòria de treball conjunt d’integració artística i germanor, entre diversos grups i el Petit Ballet de Barcelona..

Són 70 ballarins i ballarines  a l’escenari, que ens descobreixen la seva riquesa i diversitat cultural en una producció d’integració artística. A través de la dansa i la música com a fils conductors, es produeix un intercanvi de les manifestacions i arrels artístiques dels inques amb la tradició dansaire catalana.Consultar el Programa en PDF  (2021PortadayContra_legendaInca)  i  Repartiment a l’interior (2021ProgramaInter_LI ).

 

El Sol i la lluna viatjant pel món

La Llegenda Inca ens explica que WIRACOCHA, Déu principal dels inques, envia el seu fill INTI (Sol) a la Terra amb una missió, tot dient “Tu ets el més estimat dels meus fills, el teu raonament commou profundament el meu cor i la meva ànima. No en va ets el meu predilecte i el més brillant dels éssers que he creat. Es compliran els teus desitjos i d’ara endavant et diràs ‘El generós i incomparable’. Encamina’t a la terra desolada per dirigir els homes en la bondat, la feina, la bellesa i la convivència”. I fent-li entrega d’una vara d’or li encomana: “Ves pel món i allà on s’enfonsi aquesta vara crea l’Imperi inca, que serà un lloc de pau i de bona convivència”.

L’espectacle dissenyat per Isa Moren, directora del Petit Ballet de Barcelona, juntament amb Lucia Alcalá, de  l’Associació cultural Perú Contemporáneo, segueix la història des de l’inici de l’imperi inca fins als seus descendents als nostres dies per assolir una veritable i creativa integració social a Catalunya.  Un patrimoni cultural que ens projecta cap al futur, gràcies a la recerca continuada de tot l’equip artístic que han treballat conjuntament durant 2 anys. Una posada en escena que ens permetrà gaudir d’unes coreografies i un espectacle inoblidable, que ens farà reflexionar sobre el passat i el present.

Cal destacar el personatge de la Deessa Lluna, que protagonitza Alejandra Urcia,  ballarina peruana, que ha format part del Staatstheatet Cootbus (Alemanya), i el paper del Déu Sol, que representa Víctor González, ballarí català, de la companyia hongaresa: Hungarian National Ballet. Són professionals de reconegut prestigi que tenen un paper destacat com a solistes i en les diverses coreografies de l’espectacle.

Les companyies participants són: La Cruz del Sur (Argentina);  Señorial Barcelona (Bolívia);  Esbart Dansaire Molins de Rei i Petit Ballet de Barcelona (Catalunya); Compañía de Danzas Sentimiento Cimarrón (Colòmbia); Saihua Grupo de Danzas Ecuatorianas (Equador); Perú Contemporáneo (Perú) i Pablo Neruda (Xile).[+Info a La Independent]

 

Pots comprar entrades (10€), aquí

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio