Les dones que lideren les tecnologies hi seran a WomanLiderTic / 19 novembre

Cada vegada és més necessari l’apoderament de les dones en el sector de les TICS. El divendres 19 de novembre tindrà lloc la VII edició de la jornada de WomanLiderTic que reunirà a la seu de Barcelona Activa a professionals de primera línia, que explicaran la seva experiència i parlaran de com avançar fins a un futur millor i més inclusiu

Aquesta convocatòria de Dones en Xarxa (DeX), s’ha convertit en una cita clàssica a Barcelona, on es reuneixin totes les persones interessades en potenciar i apoderar a les dones per a liderar la societat digital i tecnològica que vivim. “Malgrat que a les empreses els convé la incorporació de més dones, són elles les que tenen que seguir lluitant pel seu reconeixement i el seu lloc dintre del món laboral”, comenten les organitzadores.

La lluita per la igualtat segueix dia a dia

“Ens proposem celebrar les VII Jornada de Dones liderant les TIC continuant en la línia dels inicis”, explica Lourdes Muñoz Santamaria, presidenta de DeX, i coordinadora de l’esdeveniment. Santamaria continua dient que “pretenem reunir i mostrar el talent de les dones, compartir la nostra visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies per apoderar-les, perquè defensem la promoció i visualització del talent de les dones en l’àmbit digital per a avançar en igualtat”. Aquest va ser un punt important del Decàleg aprovat l’any passat, l’any de la pandèmia.

Aquesta jornada internacional #WomanLiderTic , que encara no pot ser presencial, vol ser un espai inspirador per a les dones que des de diferents àmbits de la tecnologia puguin fer un pas més per seguir avançant, així com per a les noves generacions de dones que mereixen les mateixes oportunitats que els seus companys d’estudis. “Per això en cada edició convidem a ponents ‘d’èxit’ en el món de la tecnologia, perquè a través del seu exemple en quant a les seves experiències i als seus projectes, serveixin de mirall a altres dones per animar-les a liderar projectes en el seu entorn”, segueix explicant Santamaria. (https://womanlidertic.donesenxarxa.cat/)

En aquesta edició, es presenta la segona edició del projecte Women Startup Challenge, que donarà a conèixer 10 nous projectes innovadors liderats per dones impulsores de noves empreses, donant visibilitat a startups  “que ja formen part del futur digital liderat per dones. del futur digital“ subratlla, Montse Basora, responsable d’aquest projecte de promoció i acompanyament de les iniciatives empresarials en femení 

Com tenir exit en el món de les tecnologies?

Destaquem a les coordinadores de taules ja confirmades: Montse Guàrdia, CEO de The Big Onion, ponent de “Tendències Digitals”; Susana Prado, Directora General de INETUM Catalunya; responsable de la Mesa 2, sobre “Igualtat a l’àmbit Digital”. Bárbara Yuste , Directora de Comunicació a The Summer Agency, coordina la taula 3, “Innovación en la Comunicació digital” i Montse Basora, Directora d’Emprenedoria de Barcelona Activa, que presenta Women Startup Challenge.  A totes les ponents i moderadores l es podeu trobar al següent enllaç de Protagonistes, on es van actualitzant les noves incorporacions a les taules.

Aquesta jornada es realitzà durant la mateixa setmana en què Barcelona acollirà a la Smart City Expo, a la Fira de Barcelona. La Ciutat Comtal està totalment sensibilitzada amb les oportunitats que aporta la tecnologia. I Dones en Xarxa ho te Volem fer un pas més enllà visualitzant les oportunitats, la visió i les experiències que genera específicament per a les dones el món tecnològic, per tal de crear amb aquestes jornades, un espai més social on es promogui el paper de les dones i se les animi a aprofitar aquestes oportunitats, generant de noves i superar les dificultats.

A WomanLiderTIC es tractaran les tendències en ciberseguretat, un aspecte de vital importància per l’àmbit digital, així com el paper de la comunicació i les eines digitals innovadores que estan transformant la vida. També es donarà una menció especial a les empreses digitals que estan prenent les mesures més rellevants i exemplars en matèria d’igualtat.

Julia López Tremols

 

Enllaços

Per Inscriure’t a WomanLiderTIC, i reservar entrades:

https://www.eventbrite.es/e/entradas-womanlidertic-2021-178001345817

Veure tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=ZPnevm5D8DE

Protagonistes: https://womanlidertic.donesenxarxa.cat/category/protagonistes-2021/

Women Startup Challenge: https://womanlidertic.donesenxarxa.cat/women-startup-challenge-2021-repte-dones-startup/

Smart Cityhttps://smartcity2021-b2match-io.translate.goog/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=es&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=nui,sc

Mon Comunicació 2019: https://moncomunicacio.com/women-lider-tic-2019-a-la-seu-barcelona-activa/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio