La UPC fomenta l’empoderament de dones en tecnologia amb jornades que reforcen el talent i lideratge femení en aquest àmbit.
Una quarantena d’estudiants han participat en la jornada «Dones en tecnologia: camins cap al lideratge» organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb Schneider Electric, en el marc de les Women Tech Talent Sessions, un cicle de conferències i activitats que promou la presència femenina en tecnologia i els àmbits STEAM.
• Una quarantena d’estudiants participen en la jornada “Dones en tecnologia” organitzada per la UPC.
• Les sessions compten amb el suport de Schneider Electric per impulsar l’equitat en sectors STEAM.
• Les Women Tech Talent Sessions ofereixen xerrades, tallers i beques per fomentar el talent femení.
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va reunir quaranta estudiants en la jornada «Dones en tecnologia: camins cap al lideratge», amb la participació de ponents destacades com Elisenda Bonet-Carne, scientific manager al Centre de Recerca en Medicina Fetal BCNatal, Esther Perelló, directora general de Fasolà, i Silvia Poyato, directora de Transformació Empresarial a Schneider Electric. Aquesta jornada es va emmarcar dins del cicle Women Tech Talent Sessions, impulsat per la UPC i Schneider Electric per donar suport al talent femení i promoure la igualtat d’oportunitats en els camps de ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM).
El cicle, que ja ha celebrat tres jornades inspiradores des de la seva creació, té com a objectiu oferir espais de formació, reflexió i networking per a dones interessades en desenvolupar una carrera en el sector tecnològic. A més, a través de les Women Tech Talent Sessions, es facilita l’accés a beques, tallers pràctics i sessions d’assessorament que fomenten l’empoderament i visibilitat de les dones en tecnologia.
Amb activitats com aquesta, la UPC busca augmentar el nombre de dones en carreres tecnològiques, responent a una creixent demanda d’igualtat de gènere en un sector tradicionalment dominat per homes. A més, la col·laboració amb Schneider Electric no només permet finançar aquestes iniciatives, sinó que també aporta experiència i visió del sector privat per a enriquir els continguts de les sessions. Amb properes activitats ja programades, aquest cicle es presenta com una aposta sòlida per a construir un futur tecnològic més divers i inclusiu.
·····················
Aquest text és un resum comentat basat en la notícia original publicada a espai.media el 5 de novembre de 2024. Pots llegir l’article complet aquí:
https://espai.media/noticies/la-upc-tracta-el-lideratge-femeni-en-tecnologia-amb-quaranta-estudiants/
····
.
.
.
.