Saltar al contenido

La UE destina 450.000 euros a tres investigadors que fan recerca a Catalunya

  • por

Brussel·les/Barcelona, 28 de juliol de 2020

Cinquanta-cinc científics becats pel Consell Europeu de Recerca (ERC) rebran una beca Proof of Concept, és a dir, un  finançament extra per explorar el potencial comercial dels seus resultats de recerca. Dos dels científics seleccionats estan fent recerca a Catalunya, es tracta d’Antoni Ivorra, de la Universitat Pompeu Fabra;  Manuel Serrano, de l’Institut de Recerca Biomèdica; i Mariano Campoy-Quílez de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona ICMAB-CSIC

Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut  ha dit: “la recerca pot ser revolucionària a l’hora de generar nou coneixement, però transferir aquest coneixement a l’economia i a la societat pot ser difícil. La UE està aquí per ajudar a fer aquest pas”.

El professor Jean-Pierre Bourguignon, que acaba de ser renomenat president del Consell Europeu de Recerca ha afirmat: “estic content que un dels meus primers actes després de tornar a l’ERC sigui el d’anunciar els resultats d’una nova convocatòria d’ajuts, cosa que demostra que la pandèmia no ha alterat l’eficient funcionament del Consell Europeu de Recerca. Els ajuts Proof of concept ajuden els científics becats per l’ERC a convertir els resultats de la seva en innovacions que tinguin valor per a la societat i que siguin comercialitzables.

Les beques Proof of concept estan dotades amb 150.00 euros cada una i es tracta d’un finançament extra que es pot fer servir, per exemple, per explorar possibilitats comercials, preparar patents o verificar la viabilitat dels conceptes científics.

Les noves beques s’han destinat a científics d’onze països diferents: Àustria (1); Bèlgica (6), Alemanya (8), França (8), Israel (2), Itàlia (5), Països Baixos (7), Espanya (6), Suècia (2), Suïssa (2) i Regne Unit (8).

Més de 100 investigadors han rebut una Proof of Concept des del 2011. Aquest ajut només està obert per a investigadors que ja hagin estat becats prèviament per l’ERC. L’anunci d’avui correspon a la segona convocatòria d’aquest any  en la qual l’ERC va avaluar 172 sol·licituds. El pressupost per a tot el 2020 és de 25 milions d’euros.