El consorci NEANIAS llença la segona convocatòria oberta a projectes d’innovació

Mitjançant aquesta convocatòria es vol impulsar i donar suport al desenvolupament a projectes d’innovació, proporcionant nous serveis creats en el marc del projecte NEANIAS, fomentant col·laboracions interdisciplinàries i contribuint a avançar en la recerca i la innovació a Europa

El programa European Open Science Cloud (EOSC) és una iniciativa estratègica de l’UE que afronta al repte de satisfer les necessitats evolutives de la comunitat científica, estimulant el disseny i prototipatge de nous serveis digitals innovadors.

El projecte NEANIAS (Novel EOSC Services for Emerging Atmosphere, Underwater & Space Challenges) és un ambiciós projecte finançat per l’UE que aborda de manera exhaustiva els reptes establerts a les accions previstes al full de ruta a l’EOSC. El projecte promou les millors pràctiques de ciència oberta i juga un paper actiu en la materialització de l’ecosistema EOSC mitjançant la participació en comunitats científiques i professionals, contribuint activament al seu desenvolupament tecnològic, procedimental, estratègic i empresarial.

NEANIAS impulsa el co-disseny i la prestació de serveis temàtics innovadors, derivats d’actius i pràctiques d’investigació d’última generació en tres grans sectors (la investigació subaquàtica, la investigació atmosfèrica i la investigació espacial) i involucrant tant el món acadèmic (investigadors, universitats, centres de recerca, entre d’altres), empresarial (PIMES, start-ups, clústers, professionals, entre d’altres) i entitats governamentals.

El consorci del projecte està format 20 socis corresponents a 9 països europeus: Itàlia (5), Grècia (4),  Alemanya (3), Hongria (2), Espanya (2), França (1), Portugal (1), Luxemburg (1) i Regne Unit (1). RICOH, amb seu a Sant Cugat del Vallès, i CORONIS, amb seu a Girona, en formen part.

La segona convocatòria oberta

Després de l’èxit de la primera convocatòria oberta de NEANIAS, el Consorci llança la seva segona convocatòria oberta, dirigida a equips de recerca, pimes i start-ups. L’objectiu final és construir i enfortir la comunitat europea d’innovació identificant i donant suport a projectes innovadors amb serveis nous desenvolupats, en els camps de recerca submarina, atmosfèrica i espacial.

Els sol·licitants poden presentar les seves propostes per rebre el suport dels experts professionals de NEANIAS, tant a nivell tècnic com empresarial, per a validar les idees seves innovadores i impulsar la seva implementació utilitzant els serveis desenvolupats dins del projecte NEANIAS. La data límit de presentació és el 8 de desembre de 2021, a les 17:00 hora local de Brussel·les.

Mitjançant aquesta convocatòria oberta es vol impulsar i donar suport al desenvolupament a projectes d’innovació, proporcionant nous serveis creats en el marc del projecte NEANIAS, fomentant col·laboracions interdisciplinàries i contribuint a avançar en la recerca i la innovació a Europa. La innovació en aquest àmbit pot referir-se a:

  • nous models d’operació per als serveis existents, que poden explotar els recursos de NEANIAS
  • millorar els serveis existents utilitzant les ofertes de NEANIAS per augmentar la seva oferta global
  • nous serveis inspirats en les ofertes de NEANIAS o
  • nous ofertes de serveis amb necessitats com NEANIAS i EOSC, i altres.

Els guanyadors tindran a la seva disposició els següents serveis i beneficis:

  • Suport a desenvolupament de negoci: Introducció a corporacions, empreses, inversors i altres grups d’interès empresarial, coaching i mentoring empresarial, i suport a la implementació de casos d’innovació.
  • Networking internacional: suport d’una xarxa paneuropea d’experts en diferents disciplines, accés a la comunitat NEANIAS i accés a un ampli grup d’usuaris desenvolupat en el projecte NEANIAS.
  • Accés als serveis temàtics de NEANIAS: Accés a la infraestructura NEANIAS i al desenvolupament del producte o solució utilitzant els serveis de NEANIAS.
  • Promoció a nivell internacional: presentació del projecte mitjançant els canals de NEANIAS, publicacions de bloc professionals i difusió en xarxes socials específiques.

Més informació aquí.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio