Tremp acollirà el Rural Lab Weekend

El cap de setmana del 15 i 16 d’octubre s’aplegaran a Tremp un seguit de treballadors digitals per participar en les sessions del ‘Rural Lab Weekend’. Es tracta d’un espai d’intercanvi per a persones locals i professionals digitals d’arreu de Catalunya que pretén co-dissenyar un model de poble atractiu i eficient per a residents de totes les edats i professions.

Per poder desenvolupar aquesta acció de forma òptima, es busquen diversos tipus de perfils. D’una banda, els anomenats Exploradors, entre 15 i 25 professionals (locals o de fora) que aportin el seu punt de vista, necessitats i experiència. Poden ser digital nomads (nòmades digitals), petits emprenedors, autònoms, etc., de Tremp o de qualsevol altre municipi català.

Un altre perfil és el dels Comunicadors, de 3 a 5 persones amb perfil creatiu que vulguin valer-se del seu art per documentar el procés: músics, fotògrafs, dibuixants, animadors… Caldrà també un Consell de savis, format per entre 5 i 10 persones grans de Tremp que aportin la visió històrica de la comarca i representin els interessos dels habitants de més llarga durada del municipi. I per acabar, els Futuristes, de 5 a 10 infants de Tremp que ajudin a imaginar el món i el poble del futur des del seu punt de vista.

L’objectiu és generar idees i presentar diverses propostes sobre cultura, educació, treball, medi ambient i salut. Les persones interessades a participar activament de la trobada es poden inscriure aquí.

A banda de les dinàmiques grupals, es preveuen activitats diverses, com ara un dinar popular obert a tothom, al parc del Pinell, el 16 d’octubre, o la posada en comú dels resultats de les diferents sessions, que tindrà lloc a La Lira també el diumenge 16, abans del dinar.

El ‘Rural Lab Weekend’ està organitzat per Garage Stories, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tremp i Pallars Actiu, i compta amb el finançament del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa vol ser un espai de conversa, reflexió i co-creació d’un Tremp inclusiu, dinàmic i innovador, que serveixi com a referent per a altres municipis.

A més, complementa l’esforç realitzat pel municipi amb motiu de la seva participació en la darrera edició del programa Catalunya Rural Hub, impulsat per l’aliança Barcelona Digital Talent amb la col·laboració de les entitats locals ja esmentades, que va servir perquè professionals digitals d’arreu de Catalunya experimentessin els avantatges de viure i treballar des d’entorns rurals.

Informació aquí

Inscriu-t’hi aquí

(Transcripción del original)
Ver el original de esta noticia en SMARTCATALONIA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio