3.200 milions d’euros per reindustrialitzar Catalunya

El Pacte Nacional per a la Indústria vol reforçar el pes del sector dins l’economia catalana

El Govern i els principals agents socials i econòmics del país han aprovat el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2022-2025, un gran acord de país per reindustrialitzar Catalunya. L’executiu invertirà fins a 3.200 milions d’euros per rellançar i transformar el model industrial del país. A més, l’acord preveu 470 milions d’euros destinats a finançament en forma de préstecs.

El PNI recull 152 mesures amb l’objectiu que la indústria recuperi pes en l’economia catalana. L’aposta per reindustrialitzar Catalunya és una prioritat del Govern, ja que les economies industrials han mostrat una major fortalesa per afrontar les crisis. Existeixen diverses raons. La innovació i la recerca com a base de la productivitat econòmica, unes balances comercials més equilibrades i uns llocs de treball de més qualificació i millor remunerats, que contribueixen a un major benestar i cohesió social al país.

El pla preveu que la indústria representi el 25% del PIB català

Actualment, el sector industrial a Catalunya representa un 20% del PIB i un 18% de l’ocupació. Ara bé, aquesta xifra augmenta fins al 50% del PIB si es tenen en compte les activitats associades a ella. Un dels objectius del pla és que la indústria assoleixi un pes del 25% del PIB el 2030.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, que va encapçalar la signatura del pacte el passat 9 de setembre, ha destacat que l’acord “implica tots els agents socials, on hi és representat tothom, la Catalunya sencera”. Així mateix, ha reivindicat que es tracta d’un “gran consens que enforteix el potencial de la indústria catalana, un dels motors més importants de l’economia del país”.

El nou Pacte Nacional per a la Indústria permetrà avançar cap a una indústria més digitalitzada, innovadora, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “el futur passa per tenir una indústria més competitiva, que inverteixi en innovació, i que incorpori els avenços tecnològics vinculats a la digitalització”. El titular d’Empresa i Treball ha explicat que “la indústria catalana s’ha d’orientar als reptes col·lectius de la societat, amb formes de producció respectuoses amb el medi ambient, que transiti cap a l’economia verda i circular i amb major equilibri de gènere”.

(Transcripción del original)
Ver el original de esta noticia en ELPUNTAVUI


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio