L’estand de la Generalitat atrau més de la meitat dels visitants de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 21)

L’estand ‘SmartCatalonia’ de la Generalitat de Catalunya ha estat un dels principals pols d’atenció de la desena edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 21), que va finalitzar ahir després de tres dies de conferències, reunions de negoci i d’intercanvi de coneixements consolidat com el punt de trobada més important del món per a la innovació urbana. Amb gairebé 15.000 assistents de 120 països, 400 ciutats i 350 experts, l’esdeveniment ha tornat a estimular el debat global sobre la transformació urbana amb la resiliència, la sostenibilitat i l’habitabilitat com a temes clau en un escenari de postpandèmia.

‘Catalonia Green & Digital’, la proposta del Govern a la fira, ha atret fins a 7.800 visitants únics (13.200 en total), cosa que suposa més del 50% del total dels assistents a l’esdeveniment, segons l’informe de Foot Analytics que va monitoritzar en temps real el nivell d’afluència a l’estand durant els tres dies.

D’aquestes visites, 4.800 han mostrat un important interès per les demostracions i solucions exposades per les 23 empreses i entitats expositores que ha acollit el pavelló català, ja que són visites de qualitat de més de 5 minuts de durada, cosa que demostra l’elevat impacte que té l’SCEWC per al sector emprenedor i tecnològic català. Les demostracions relacionades amb la gestió intel·ligent del territori han atret el 52% de les visites a l’estand, mentre que les dedicades a la mobilitat han recollit un 30% de les visites i el Parc Empresarial, un 14%.

Liderat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Treball -a través d’ACCIÓ-, l’estand de la Generalitat ha recreat, en més de 550m2 d’espai expositiu, la ‘Catalonia Green & Digital’: una Catalunya diversa i inclusiva amb els seus diferents paisatges i realitats, rural i urbana, marítima i de muntanya, emprenedora i apoderada, i conjurada a donar resposta als grans reptes globals presents i futurs que són la lluita contra el canvi climàtic i la digitalització.

A partir de 15 demostracions, els visitants d’aquesta ‘Catalonia Green & Digital’ han pogut veure i experimentar alguns exemples de com tecnologies digitals com la intel·ligència artificial (IA), el big data, la IoT, la robòtica autònoma, el cloud computing, la realitat virtual immersiva o els smart drons són grans aliades per assolir aquests objectius, en el marc de l’estratègia digital del Govern i amb la col·laboració de l’ecosistema digital català (empreses, institucions, entitats i centres tecnològics i de recerca).

A aquestes demostracions, cal afegir-hi les 9 que han exposat les seves solucions al Parc Empresarial de la ‘Catalonia Green & Digital’ com a mostra del múscul de l’ecosistema TIC català i de l’aposta per la innovació com a motor de l’economia digital.

Les 23 empreses, centres i entitats catalanes que han participat a l’SCEWC 2021 amb el suport de la Generalitat s’inclouen en aquest catàleg virtual.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio