Les empreses catalanes participants a l’ISE preveuen generar més de 8 MEUR de volum de negoci gràcies al congrés

Segons un estudi d’ACCIÓ, les 73 empreses catalanes que han participat amb un estand a l’Integrated Systems Europe aquesta setmana han mantingut més de 8.000 reunions de negoci

  • El 58% de les reunions ha estat amb empreses estrangeres, fet que mostra el caràcter internacional d’aquesta fira, mentre que el 43% de les empreses catalanes ja ha tancat algun acord durant el congrés

Les 73 empreses catalanes que han participat amb estand a l’Integrated Systems Europe (ISE) aquesta setmana preveuen generar més de 8 milions d’euros de volum de negoci els propers 12 mesos gràcies a les reunions i visites mantingudes durant el congrés, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Segons aquestes dades, el 43% de les companyies catalanes ja ha tancat algun acord durant el congrés.

En total, les empreses catalanes han mantingut més de 8.000 reunions de negoci en el marc de l’ISE, l’esdeveniment més important del món de l’àmbit audiovisual que s’ha celebrat fins avui a Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. D’aquestes trobades, un 58% han estat amb clients internacionals, fet que mostra el caràcter d’aquesta fira.

Tot i que aquestes dades no són definitives perquè les empreses poden tancar nous acords durant els pròxims mesos, segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, “es posa de manifest l’impacte que té per al teixit productiu que l’ISE se celebri a Catalunya”. “És el millor aparador internacional perquè les empreses catalanes puguin presentar la seva tecnologia al món en un sector d’una rellevància tecnològica de primer ordre com l’audiovisual”, assegura. Per Torrent, “el sector audiovisual ja equival al 2,9% del PIB de Catalunya i genera més de 32.000 llocs de treball: en els pròxims anys veurem com l’ISE actuarà com a palanca per accelerar el creixement d’aquest àmbit i el seu posicionament a escala mundial”.

Presència catalana al congrés

Aquest 2023, 73 empreses i entitats catalanes han participat amb estand l’ISE. Segons càlculs d’ACCIÓ, es tracta d’un 7% més que el 2022, una xifra que situa Catalunya com el 5è territori amb més companyies i entitats que han participat a l’esdeveniment. Del total de companyies catalanes, 21 han estat ubicades al pavelló de la Generalitat de Catalunya a l’ISE, organitzat per ACCIÓ, un espai de 400 m2 de superfície.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio