Wallbox inverteix 9 MEUR en una nova fàbrica a la Zona Franca de Barcelona que crearà 500 llocs de treball

El president Aragonès ha assegurat en la inauguració de les noves instal·lacions que “Catalunya i Wallbox som socis en el camí cap a la reindustrialització verda i digital”

  • Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb un ajut de 543.000 euros de l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball
  • La nova planta de producció, que supera els 11.000m2 de superfície, té una capacitat de producció de 700.000 carregadors de vehicles elèctrics cada any

L’empresa tecnològica Wallbox ha invertit nou milions d’euros en una nova fàbrica a la Zona Franca de Barcelona per produir carregadors per a vehicles elèctrics. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest dimecres en la inauguració de la nova fàbrica d’11.000m2, un projecte que haurà permès la creació de 500 llocs de treball quan estigui plenament operatiu.

Durant la seva intervenció en l’acte, el cap de l’Executiu ha elogiat i ha agraït la tasca d’aquesta companyia. Ha assegurat que “Catalunya i Wallbox som socis en el camí que tenim per davant”, i ha subratllat que aquesta empresa “genera capacitat de producció industrial al país i encaixa amb la reindustrialització que està protagonitzant Catalunya, que és verda i és digital”.

El cap de l’Executiu també ha posat en valor que el Govern està al costat de les empreses estratègiques i ha assenyalat que “aquesta mateixa planta ha estat una de les beneficiàries de la línia d’ajuts d’Alt Impacte d’ACCIÓ, amb una ajuda de més de mig milió d’euros (543.000), per permetre generar 500 llocs de treball”.

Per la seva banda, el CEO i cofundador de Wallbox, Enric Asunción, ha assegurat que la fàbrica inaugurada aquest dimecres “és una prova que Wallbox ja s’ha fet gran i que som una empresa global amb presència en gairebé 100 mercats que cotitza a la borsa de Nova York”. “Tenim un objectiu clar: ser els millors en solucions de càrrega per a vehicle elèctric i gestió de l’energia a tot el món”, ha destacat. La nova planta, que ja ocupa més de 200 persones, té una capacitat de producció completament automatitzada de 700.000 carregadors de vehicles elèctrics anuals que posteriorment s’exportaran a Europa i Estats Units.

A banda de la zona de producció, les noves instal·lacions de la Zona Franca també compten amb un laboratori per dur a terme els assaigs i proves de qualitat dels carregadors i analitzar la durabilitat dels seus productes per mitjà de dues càmeres climàtiques que permeten reproduir el clima de qualsevol punt del món. En aquest sentit, segons Asunción, “una tercera part de la nostra plantilla, uns 300 enginyers, es dediquen a la innovació”. L’any passat l’empresa va destinar 12 milions d’euros a les activitats d’R+D.

Fundada el 2015 i amb seu a Barcelona, Wallbox compta actualment amb 900 treballadors. La nova planta de producció complementa la que Wallbox té ubicada a la Xina i la que posarà en marxa durant el segon semestre de l’any a Texas.

Esta noticia se publicó originalmente en: ACCIÓ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio