Tret de sortida al cable submarí de fibra òptica amb inici a Sant Adrià del Besòs

El comissari de veïnatge i negociacions d’ampliació, Olivér Várhelyi i el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Ricardo Mourinho, signaran aquest dijous a Barcelona l’acord per al finançament parcial del projecte Medusa, segons informen fonts comunitàries. En total, 140 milions d’euros que impulsaran una iniciativa que lidera l’empresa catalana AFR-IX Telecom.

El projecte preveu connectar nou països (Espanya, França, Itàlia, Xipre, el Marroc, Algèria, Tunísia i Egipte) amb un cable submarí de fibra òptica amb una longitud de més de 7.000 quilòmetres. Sant Adrià del Besòs serà el punt de partida d’aquesta nova xarxa mediterrània, que començarà a operar el 2025.

Medusa proporcionarà connectivitat digital durant 25 anys a partir d’aquest cable, establint una xarxa de connectivitat d’alta capacitat, de baixa latència, escalable i altament flexible. Suposarà, a més, el primer cop en què els estats del nord d’Àfrica es connectin amb una xarxa de fibra.

El finançament d’aquest projecte ha comptat amb una alta implicació per part de la Comunitat Europea, que finança 40 milions dels 342 milions d’euros, i ho fa a partir d’una subvenció de la Plataforma d’Inversions del Veïnatge. El Banc Europeu d’Inversions, de la seva banda, s’encarregarà de finançar part de la infraestructura amb 100 milions….

En este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : ESPAI MEDIA

 

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio