Tret de sortida a la Mobile Week Barcelona

La Mobile Week Barcelona ha arrencat amb un programa de 60 conferències, tallers i taules rodones distribuïdes per 40 espais de la capital catalana i un dia dedicat exclusivament a la digitalització de les pimes.

 

La 6a edició de la iniciativa de la Mobile World Capital porta per lema ‘On la tecnologia i la societat connecten’ i s’ha inaugurat al Centre d’Arts Digitals-IDEAL amb una experiència immersiva on s’ha fusionat tecnologia i humanisme.

“Aquesta és l’edició més col·laborativa i participativa: la meitat de les activitats programades les ofereixen entitats i institucions públiques i privades de la ciutat”, ha recordat el CEO de la Mobile World Capital, Carlos Grau, que també ha destacat la importància del PIME’s Day.

“A Barcelona no podrem construir una autèntica ciutat digital si no funciona igual per a tothom”, diu la tercera tinenta d’alcaldia de Barcelona, Laia Bonet

“Serà tota una jornada dedicada a aportar eines i nous coneixements a professionals autònoms i pimes per poder avançar en la transformació digital dels seus negocis i serveis”, ha assenyalat Grau. “La Mobile Week, un any més, ens convida a reflexionar i a actuar per tal de posar els avenços tecnològics al servei de les persones”, ha afegit la tercera tinenta d’alcaldia de Barcelona, Laia Bonet.

“A Barcelona ho tenim molt clar: no podrem construir una autèntica ciutat digital si no funciona igual per a tothom. I això vol dir, sobretot, acabar amb les bretxes digitals i promoure la inclusió de tota la ciutadania”, ha constatat Bonet.

La tecnologia del futur: diversa, inclusiva i interseccional

L’acte inaugural de la Mobile Week Barcelona ha estat protagonitzat per una conversa per reflexionar sobre un món on la tecnologia i la digitalització conflueixen. La sessió ha estat moderada per la responsable de Mobile Week de Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, i ha comptat amb les reflexions de la filòsofa i periodista Elizabeth Duval de l’emprenedora i fundadora de ‘La Nave Nodriza’, Isabel Inés Casasnovas.

Les expertes han debatut sobre el paper de la tecnologia en el dia a dia, i com modula i com condiciona la societat, guiada per la immediatesa digital de l’actualitat. Duval i Casasnovas han fet menció sobre els grans reptes que genera la digitalització i en la necessitat de reconduir aquesta disrupció posant el focus en les persones des d’una perspectiva feminista, inclusiva, sostenible, però sobretot humanista.

Més de 60 activitats gratuïtes i per a totes les edats

La Mobile Week Barcelona ha donat el tret de sortida a un programa dissenyat de forma col·laborativa amb les entitats barcelonines i posant el focus en la digitalització de les pimes.

Durant una setmana es duran a terme més de 60 activitats en 40 espais diferents distribuïts per tota la ciutat per connectar les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals i ètiques dels ciutadans, a través de diferents activitats participatives, gratuïtes i per a tota la ciutadania.

Mobile Week Barcelona és una iniciativa de Mobile World Capital, impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport de CaixaBank i Damm.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio