Terrassa vol ser la incubadora del sector dels videojocs

Terrassa ja és un referent en la producció cinematogràfica i publicitaria de la mà del Parc Audiovisual de Catalunya i de la Terrassa Film Office. La ciutat s’ha fet un nom a la indústria de l’audiovisual i ara vol fer un pas més i convertir-se en una autèntica incubadora de l’art digital, multimèdia i en especial del sector dels videojocs.

L’instrument per aconseguir-ho és un Pla d’Impuls i Dinamització del Sector Audiovisual que planteja tres eixos estratègics: potenciar el talent i l’emprenedoria a la ciutat; buscar aliances estratègiques i posicionar el sector audiovisual; i donar suport al teixit productiu, cohesionant la cadena de valor.

Un projecte que es concreta en un Pla d’Acció a dos anys vista que ja està en marxa i que vol assentar les bases “d’un nou clúster potent de la innovació audiovisual -apunta el regidor d’Economia Social i Innovació, Josep Forn. Ja ho hem fet amb la universitat i la salut. Ara tenim totes les peces del puzle per consolidar-nos en el sector de l’audiovisual i especialment en el dels videojocs”.

Entre aquest any i el pròxim, Terrassa acollirà el primer congrés/simposi del videojoc indie, una cita que vol ser única i singular, programarà una trobada de “videogamers”, fomentarà l’emprenedoria i la retenció de talent en el sector dels videojocs i explorarà una iniciativa de formació i inserció laboral, centrada en joves que estan fora dels cicles formatius i que poden trobar un futur en la potent indústria de l’audiovisual i del videojoc.

Són només algunes de les accions que contempla el Pla d’Impuls i Dinamització del Sector Audiovisual, una iniciativa coral que han gestat conjuntament la regidoria d’Innovació, la UPC, el Centre de la Tecnologia i de la Imatge Multimèdia (UPC) i l’Escola Superior de Cinema de Catalunya (Escac). També la Taula de l’Audiovisual i les empreses del sector amb seu a Terrassa….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en DIARI DE TERRASSA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio