Saltar al contenido

Teletreballar 2 o 3 dies opció preferida pel 68% dels empleats, segons el IESE

0000

L’opció de treballar dos o tres dies a la setmana en remot és la preferida per a un 68% dels empleats, segons un informe elaborat per l’escola de negocis IESE i la consultora Savills Aguirre Newman, que indica que aquests empleats rendeixen fins a un 19% més durant aquests dies de teletreball.

Només un 4% desitjaria treballar tots els dies en l’oficina.

Un 36% dels participants en aquest estudi s’inclinen per adoptar el teletreball durant tres dies a la setmana i un 32%, per dos dies a la setmana, segons l’informe titulat “Un lloc de treball sostenible: cap a un model remot i presencial” que s’ha donat a conèixer aquest dilluns.

Es tracta d’una anàlisi elaborada a partir de quatre estudis diferents que preguntaven a un total de 3.450 treballadors d’onze països, la majoria dels quals de parla hispana, sobre les seves experiències amb el teletreball.

Una altra conclusió rellevant de l’informe és que només un 12% dels empleats assegura que els agradaria treballar sempre des de casa, que un 9% voldria teletreballar quatre dies a la setmana i que un altre 4% desitjaria treballar tots els dies en l’oficina, unes respostes en les quals l’edat de l’enquestat “no té un impacte significatiu” en les preferències.

L’estudi, presentat aquest dilluns per la professora de l’IESE Mireia Las Heras i per la directiva de Savills Leyre Octavio de Toledo, combat sis mites sobre el treball en remot, com el que tothom vol treballar des de casa.

Que tothom pot treballar en remot, que es rendeix menys quan es treballa en remot, que el teletreball dificulta la innovació, que reunir-se en persona no aporta res o bé que en l’oficina es perd molt temps són altres mites que combat aquest informe.

I és que l’estudi vol oferir una visió equilibrada dels beneficis i inconvenients del teletreball i el treball presencial.

Las Heras ha aclarit d’entrada que el treball en remot no es realitza únicament des de casa; treballar des de la llar és només una de les possibilitats, ja que es pot treballar des d’un coworking, per exemple.

“Ni tothom vol teletreballar, ni tot el temps”, ha assegurat la professora de l’IESE, que ha afegit també a manera de conclusió: “Trobem a faltar treballar des de l’oficina, però no com abans”.

La disminució del compromís o de la cultura empresarial són alguns riscos per a una empresa amb un 100% del treball en remot, ha afegit Las Heras, que ha apuntat també que no tothom pot treballar a distància.

Ni el treball remot impedeix la innovació i la creativitat ni l’oficina en si mateixa ho fomenta, sosté l’informe, que creu que una combinació adequada de presencialitat i treball en remot ajuda a millorar la creativitat fins a un 18%.

D’altra banda, Octavio de Toledo ha explicat que la seva consultora rep consultes d’empreses sobre com adaptar els espais de treball a la nova realitat creada per la pandèmia, i ha assegurat que les grans tecnològiques, que ja estaven al capdavant en el treball en remot, són el sector que més es pregunta com redissenyar les seves oficines.

Segons aquesta anàlisi, les reunions presencials seguiran sent importants, ja que fomenten les relacions personals, la generació d’intercanvis d’informació i els afectes i, en ser preguntats per quin tipus de reunions s’haurien de fer presencials, els consultats trien les reunions de venda, d’innovació o de feedback amb col·laboradors.

“Haurem de reforçar les relacions interpersonals i aquest sentit de pertinença, seguit fomentant les cultures empresarials fortes i continuar creant espais que s’adeqüen a les necessitats del nou entorn”, ha conclòs la professora de l’IESE.

original Diari de Barcelona