S’instal·la a Sant Cugat un hub digital d’Intel·ligència Artificial (IA)

El grup Emirats Swvl instal·larà a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) un hub digital d’Intel·ligència Artificial (IA) que posarà en pràctica a serveis de mobilitat urbana. Amb una inversió de cinc milions d’euros a la ciutat vallesana, hi allarga el seu lligam, i és que l’estiu passat va fer-se amb l’start-up Shotl, una empresa especialitzada en un servei d’autobusos sota demanda per al sector públic i privat.

 

Shotl va néixer ara fa quatre anys després que els tres germans fundadors, Gerard, Osvald i Igor Martret, pensessin en una iniciativa de busos sota demanda. Amb l’experiència prèvia de Drivania, una empresa que lloga xofers de luxe, va fer un pas endavant per entrar en el sector d’autobusos. El grup Moventia ja va adquirir el 30% de Shotl en els primers passos de l’empresa al mercat.

La posada en marxa del hub digital a Sant Cugat del Vallès permetrà augmentar de 25 a 50 treballadors els qui formen Shotl, que per altra banda perdrà el seu nom i marca arran de la compra per part del grup dels Emirats Àrabs, però que seguirà aplicant la tecnologia que feia sota el seu primer nom. Shotl sortirà a borsa sota el seu nou nom i serà una de les firmes que cotitzi al Nasdaq.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio