Seguretat al mòbil: guia per evitar que et hackegin les dades i els estalvis

Un expert en hackeig explica com s’ha d’activar el doble factor d’autenticació, la principal solució per evitar els ciberatacs

És una obvietat que ja frega el tòpic dir que avui dia tots plegats portem la vida al mòbil. Hi tenim el correu electrònic, les fotos de la família, les aplicacions per comunicar-nos amb tothom i les que ens serveixen per evadir-nos, jugar o, simplement, fer scroll i posar el cervell en mode avió.

Al mòbil fins i tot hi tenim l’aplicació del banc i el fem servir per pagar. I sovint, darrere de tots aquests perfils, comptes i usuaris hi tenim la mateixa adreça de correu electrònic, el mateix usuari, la mateixa contrasenya amb petites variacions. I ja són moltes les veus que ens avisen que això és el més pròxim a caminar despullat pel mig de la jungla.

Aplicacions com Instagram i Twitter són punts d’entrada fàcils per a aquells que ens volen robar les dades o demanar rescats per recuperar el que és nostre. El pèrit judicial informàtic forense, cibercoach i expert en hackeig Bruno Pérez Juncà adverteix que haurem de començar a prendre mesures de protecció i que ja anem tard:

«Amb el nivell d’atacs que hi ha ara mateix, no aplicar mesures per evitar-ho és d’una irresponsabilitat total. Tothom és vulnerable.»

Per protegir-nos, explica Juncà, sovint n’hi ha prou activant el doble factor d’autenticació.

El doble factor d'autenticació és bàsic per protegir els nostres dispositius
El doble factor d’autenticació és bàsic per protegir els nostres dispositius(canva)

Què és el doble factor d’autenticació?

El factor de doble autenticació és una capa de seguretat addicional, a més de la contrasenya. Es tracta d’un codi de seguretat que s’envia a l’usuari, a través d’un SMS al mòbil, que l’haurà d’introduir durant el procés de verificació. D’aquesta manera queda acreditat que som propietaris d’aquell dispositiu.

L’autenticació de doble factor ajuda a impedir que altres persones puguin accedir al teu compte….

(Recorte de prensa / Clipping)
Continúa leyendo la noticia completa original de este recorte en TV3


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio