Tot i que no s’han presentat grans novetats com en altres anys, la cinquena generació (5G) d’estàndards de telecomunicacions ha tornat a marcar l’edició d’enguany del Mobile
El primer dia de Mobile World Congress (MWC) post-pandèmic ha acabat amb un aspecte insòlit, amb imatges de passadissos mig buits, grans estands desangelats, a diferència de l’afluència d’anys anteriors, quan la fira va aplegar més de 100.000 persones.
Els passadissos i estands mig buits de les grans marques contrasten amb la gent que acudia a les parades de les start-ups al congrés For Years From Now, que ha deixat enguany la tradicional seu al recinte de Fira de Montjuïc per integrar-se al MWC, un dels grans canvis d’aquesta edició.
Aquest any, l’organització preveu atraure al voltant de 30.000 visitants, i ha posat a l’abast del públic general entrades a 22 euros. Tampoc s’han presentat grans novetats com altres anys, i la cinquena generació (5G) d’estàndards de telecomunicacions ha tornat a marcar aquesta edició del MWC, tant pel que fa als dispositius que l’incorporen com a les aplicacions en sectors com la mobilitat o a la salut.
Un dels elements que s’han exposat han sigut els hologrames 5G, de la mà de la Mobile World Capital Barcelona i de l’empresa catalana Newtonlab Space.
Es tracta de ‘Portl’, un holograma en 4K desenvolupat en col·laboració amb Vodafone i que es podrà observar fins dijous, últim dia del congrés.
«Serem capaços de teletransportar persones d’una punta a l’altra del món», destaca el director creatiu de Newtonlab Space, Roger Belso, qui afegeix que l’ús d’aquesta tecnologia té un gran potencial en la salut, l’educació o el turisme.

Primera samarreta 5G per salvar-te la vida
La presenten com si fos un article de moda més, però YouCare és la primera samarreta 5G que permet monitorar el batec del cor, els components de la suor o la respiració. L’empresa ZTE la llança per a esportistes, però també per a persones grans o amb problemes de salut.
Si alguna cosa falla, s’envia immediatament un avís al mòbil i al centre sanitari. A més, permet gravar vídeos amb 3 càmeres alhora.
Aquesta peça tecnològica, fabricada a Itàlia, fa ús de dispositius tèxtils amb sensors de polímers incorporats a la tela, el que permet que pugui rentar-se com la resta de peces.

Mitjançant aquesta monitorització de la salut, l’estrès i els hàbits de vida, aquest dispositiu s’orienta tant a la telemedicina per a gent gran com als esportistes, i busca incrementar la seguretat dels usuaris.
«És un invent que canviarà la vida i la qualitat de l’assistència mèdica domiciliària i remota a molts ciutadans amb problemes de salut i persones vulnerables que tenen malalties cròniques», ha celebrat el president de la Federació Internacional de la Creu Roja, Francesco Rocca, que col·labora en aquest projecte.
5G per operar en remot
La companyia Huawei ha presentat les solucions de la xarxa de 5G aplicades a la ciutat xinesa de Shenzhen, on tenen la seu.
La mateixa fàbrica de Huawei ha pogut prescindir de 560 quilòmetres de cablejat, millorar l’eficiència de la línia de producció amb vehicles connectats i comprovar la qualitat dels dispositius que fabrica amb visió artificial gràcies a l’ús del 5G…
segueix llegint novetats a la notícia origonal a TV3
Esto también te puede interesar
La Fundación i2CAT y su Innovador Banco de Pruebas 5G en Móra la Nova28th Nov 2023
La Transformación de Facebook hacia la Inteligencia Artificial28th Nov 2023
Microsoft y su Relación con OpenAI: Una Necesidad de Mayor Control28th Nov 2023
El Delta del Llobregat se Transforma en un Eje de Innovación y Desarrollo Sostenible27th Nov 2023
El Auge del 5G y su Impacto en el Tráfico de Datos Móviles en Europa27th Nov 2023
España Impulsa el Desarrollo de Tecnologías Cuánticas27th Nov 2023