Punt TIC crea una campanya contra les violències masclistes en entorns digitals

Punt TIC llança la campanya #ÉsViolènciaOnline amb l’objectiu de cridar a tota la ciutadania i, en especial, a la població més jove per conèixer els seus comportaments digitals. Entre el 22 i 25 de novembre, la campanya donarà eines per a reconèixer i prevenir les violències masclistes en entorns digitals. A més, promourà la participació a través d’una enquesta en línia per conèixer l’ús que es fa de les tecnologies en relació a aquestes violències.

Segons dades de l’últim baròmetre sobre joventut i gènere de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), un de cada cinc homes joves veu la violència de gènere com un invent ideològic. L’informe, realitzat a partir de 1.200 entrevistes a joves entre 15 i 29 anys, també recull que les actituds de violència de gènere que són més habituals entre els joves i que pateixen en gran mesura les dones són: revisar el mòbil, controlar el que fa la parella, dir amb qui pot parlar o sortir l’altra persona o insultar i humiliar a la parella.

Durant aquests dies podeu compartir a les xarxes socials casos de violència en línia en espais digitals i estratègies i eines d’autodefensa amb el hashtag #ÉsViolènciaOnline.

Noticia publicada originalmente en: Smartcatalonia

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio