Puigneró: «El ciberatac a la Generalitat ha estat absolutament planificat, contractat»

El conseller de Polítiques Digitals ha dit que investigaran qui hi ha darrere de l’atac de divendres, que ha estat més potent que el del 2014 durant el 9N

Els webs i sistemes d’informació de la Generalitat van estar tres hores sense funcionar divendres al vespre, per culpa d’un ciberatac. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha explicat en una entrevista al canal 324 que  s’està investigant «d’on ha vingut i qui ha fet» aquest atac, que ha estat el pitjor de l’any i quatre vegades més potent que el del 2014 durant el 9N.

«Tot indica que ha estat un atac absolutament planificat, contractat. No és un atac que hagin fet quatre aficionats«, ha dit.

Va ser un ciberatac en dues onades: la primera cinc minuts abans de les set del vespre i, «quan estava controlada, va venir la segona onada, a les nou».

El responsable de Polítiques Digitals ha dit que no vol especular quina motivació hi pot haver al darrere, però que ho investigaran:

«No perseguia robar dades ni demanar diners a canvi, ni tampoc hem sentit cap reivindicació per part d’associacions com Anonymous, que a vegades entren en webs de governs per donar-se publicitat.»

 

Atac de denegació de servei

L’atac va afectar les comunicacions de departaments de la Generalitat i les aplicacions que en depenen, unes 2.000 en total. En el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), van ser –entre d’altres– les webs i aplicacions de TV3 i Catalunya Ràdio, i els portals 324.cat i Esport3.cat.

La desconnexió va durar unes tres hores. El servei es va començar a recuperar abans de les deu del vespre de divendres i cap a dos quarts d’onze ja tornaven a funcionar normalment tots els webs i sistemes d’informació.

Va ser el que es coneix com un atac de denegació de servei. L’objectiu és impedir que s’hi pugui accedir. Consisteix a col·lapsar els serveis a través d’un augment del…

Sigue leyendo la noticia original en: TV3

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio