Primeres cases impreses en 3D a Catalunya: aixecar les parets d’un pis en només dos dies

Els primers habitatges del sud d’Europa fets amb aquesta tecnologia s’estan aixecant a Catalunya: a Canyelles i Vallirana

S’imaginen poder construir una casa amb una impressora 3D? Això és el que ja s’està fent a Canyelles, al Garraf, i a Vallirana, al Baix Llobregat, on s’estan aixecant els primers habitatges del sud d’Europa fets amb aquesta nova tecnologia. Es fa gràcies a una impressora de grans dimensions que s’ha de portar al lloc de l’edificació i que va injectant capes de formigó.

D’aquesta tècnica, en destaca la rapidesa: aixequen una casa de 65 metres quadrats i una sola planta en només dos dies. Ara bé, per ara, el cost és similar al de les construccions convencionals, ja que si bé el procés és més econòmic, el lloguer de la maquinària encara és car.

El cervell de la construcció amb impressió 3D és l’ordinador on hi ha programat el disseny de la planta que cal aixecar. Per dur-la a terme, només calen tres treballadors: l’enginyer, l’oficial i el peó. I amb cada jornada laboral es poden aixecar les parets de 30 metres quadrats.

Així ho explica José Luis Puchades, soci fundador de Be More 3D, una empresa tecnològica que va néixer de la Universitat Politècnica de València i que ha desenvolupat la impressora:

«L’arxiu es dissenya a l’ordinador i la màquina llegeix l’arxiu i posa el formigó capa per capa, com una mànega pastissera, i així va fent l’estructura de l’habitatge».

Aquests dies, aquesta empresa valenciana ha portat la impressora, de 8 metres d’ample i 3 d’alt, a l’espai expositiu d’una promotora de cases prefabricades del Prat de Llobregat, on estan aixecant una casa de mostra. El programa «Els matins» de TV3 ha assistit en directe al procés de construcció:

De prototips com el del Prat de Llobregat se n’han fet en més llocs, però de cases per viure-hi encara no n’hi ha, al sud d’Europa. Les primeres seran les que s’estan fent a Vallirana, de 120 metres quadrats, i a Canyelles, de 65 metres quadrats.

Totes dues, això sí, són d’una sola planta, ja que per ara la impressora que hi ha disponible aquí no està preparada per fer-ne dues, cosa que sí que s’ha fet ja en altres indrets com Bèlgica o els Estats Units. De fet, les cases en impressió 3D ja estan més esteses en llocs com la Xina, els Estats Units i el nord …

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : TV3

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.d’Europa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio