Presenta la teva candidatura als Premis DonaTIC 2023 fins al 3 de juliol, inclòs.

Entrem en la última setmana de presentació de candidatures als Premis DonaTIC 2023
Fins al 3 de juliol es pot presentar candidatura a una de les vuit categories dels premis.

 

Els guardons són un reconeixement al paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines CTEHM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Humanitats i Matemàtiques).

També serveixen per donar visibilitat i oferir referents femenins del sector de les TIC a infants i joves.

Els guardons estan agrupats en tres àmbits: professional; l’acadèmic i de revelació; i el de divulgació i iniciatives referents.

Categories 

  • Emprenedora: Dona fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar com a intraemprenedora.
  • Empresària: Dona que ha consolidat una empresa de l’àmbit de les TIC.
  • Professional: Dona que treballa en l’àmbit de les TIC (per a una empresa, organització o pel seu compte) i que té una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: Dona que es dedica a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i que està en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: Dona que treballa en l’àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC
  • Revelació: Dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l’àmbit de les TIC.
  • Estudiant TIC (es divideix en Universitària i FP): Estudiants (matriculades en el moment de la convocatòria dels Premis) de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC que hagin desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents (es divideix en Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució): Empresa, executiu/-iva en cap, equip, entitat i/o centre formatiu/institució, independentment de si estan encapçalades, liderades i/o fundades per dones o homes, que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit TIC amb la voluntat de combatre la bretxa de gènere. Aquesta és l’única categoria dels premis en què no cal ser dona per optar-hi, ja que està oberta a persones i equips de tots els gèneres.

Només es pot presentar candidatura a una categoria, que pot ser a proposta de la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució.

Avaluació de les candidatures

Un cop tancat el termini, les candidatures seran avaluades per un jurat mixt integrat per professionals del sector tecnològic de prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu.

L’acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023 tindrà lloc el pròxim 10 d’octubre, coincidint un any més amb el Dia d’Ada Lovelace, l’efemèride internacional en reconeixement a la primera programadora de la història.

Sobre els Premis DonaTIC

Són uns guardons organitzats per la Secretaria de Polítiques Digitals en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital.

S’inscriuen dins del Pla DonaTIC impulsat per la Generalitat amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència, l’apoderament i el lideratge de les dones en l’àmbit digital.

Des de la seva primera edició, l’any 2015, han rebut un total de 621 candidatures i s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i digital.

 

Bases i presentació de candidatures

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio