Saltar al contenido

Polítiques Digitals i Transparència presenten el primer cas d’ús amb dades obertes

El Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de l’estratègia SmartCatalonia, i el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, col·laboren per tal de facilitar a la ciutadania l’accés a totes les dades que es registren al territori.

En el marc d’aquesta col·laboració s’ha desenvolupat un primer cas d’ús amb l’objectiu d’analitzar la relació que existeix entre el consum elèctric municipal i els valors de qualitat de l’aire. L’estudi s’ha elaborat a partir de quatre conjunts de dades, que han permès identificar la correlació del consum elèctric amb cada tipologia de contaminant atmosfèric: el monòxid de carboni (CO), l’òxid nítric i el diòxid de nitrogen (NO/NO2), l’ozó (O3) i les partícules de PM10.

Mitjançant el Portal de Dades Obertes de Catalunya, municipis, empreses i ciutadans poden consultar tota la informació que el Govern recull amb l’objectiu d’esdevenir una font d’informació de referència per al desenvolupament de serveis “smart”.

Dins la plataforma de Dades Obertes, l’etiqueta #SmartCatalonia conté 950 conjunts de dades d’informació territorial en àmbits tan diversos com la mobilitat, el medi ambient, l’energia o la salut, entre d’altres. Alhora, aquesta col·laboració també inclou un procediment de petició perquè les administracions locals que ho desitgin puguin obrir dades territorials que actualment recull la Generalitat de Catalunya. Ho podran demanar a través del correu electrònic smartcatalonia@gencat.cat.

Noticia publicada originalmente en: SmartCatalonia

Facebook
Twitter
LinkedIn