Polítiques Digitals i la Cambra crean un cicle de podcasts per potenciar l’adopció de la Intel·ligència Artificial

L’objectiu d’aquest cicle de càpsules radiofòniques és donar a conèixer al conjunt del teixit productiu els avantatges que pot conferir la IA als seus negocis i sectors, i incentivar l’adopció de noves tecnologies i la inversió en R+D

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’estratègia Catalonia.AI, i la Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del HUB cambraDigital, han engegat avui un cicle de sis càpsules radiofòniques (podcasts) sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en els sectors econòmics catalans. Els podcasts seguiran un format d’entrevista, on representants d’empreses de referència catalanes argumentaran el progrés que ha aportat aquesta tecnologia al seu negoci.

Els desenvolupaments tecnològics de les últimes dues dècades han transformat les nostres societats i economies. En aquest sentit, la Intel·ligència Artificial, que és una part de la informàtica dedicada al desenvolupament d’algoritmes que permeten a una màquina prendre decisions intel·ligents, ha permès a les empreses tenir més coneixement de les preferències dels seus clients i automatitzar molts aspectes, sobretot pel que fa a la logística i a la gestió de les bases de dades.

L’objectiu d’aquest cicle de podcasts és donar a conèixer al teixit productiu els avantatges que pot conferir la implantació d’Intel·ligència Artificial als seus negocis i sectors, i promoure i incentivar l’adopció de noves tecnologies i la inversió en R+D.

El primer podcast del cicle ja està disponible des d’avui a Spotify i als canals corporatius de la Cambra i de Polítiques Digitals, on cada dimecres, fins al 16 de febrer, s’anirà publicant una nova càpsula de la sèrie.

Un recorregut sobre els usos de la Intel·ligència Artificial

El cicle de podcasts sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial dins de l’economia tractarà les següents temàtiques:

  1. Intel·ligència Artificial i el sector de l’alimentació: En aquest primer podcast sobre Intel·ligència Artificial s’analitzaran els usos d’aquesta tecnologia en el sector de l’alimentació i de les grans superfícies. Per fer-ho, es comptarà amb la presència del director financer del Grup Bonpreu, Pere Anglada, qui explicarà en detall com l’ús d’aquesta tecnologia ha millorat la relació amb els clients en els seus supermercats.
  1. Intel·ligència Artificial i sector farmacèutic: En aquest segon podcast, es tractarà l’ús de la Intel·ligència artificial dins del sector farmacèutic de la mà del CIO de Galenicum, Joan Sistachs, qui comentarà com la Intel·ligència Artificial agilitza la gestió de les bases de dades dels clients.

 

  1. Intel·ligència Artificial i comercialització: En aquest tercer podcast sobre Intel·ligència Artificial es tractaran les aplicacions d’aquesta tecnologia a les àrees comercials de les empreses. Aquests dubtes es resoldran amb el Global Head d’ISDIN, Edgar Jubillar, que donarà a conèixer l’ús d’aquesta eina als departaments comercials i de màrqueting de la seva empresa.

 

  1. Intel·ligència Artificial i plataformes vídeo: En el quart podcast sobre Intel·ligència Artificial es parlarà sobre l’ús d’aquesta tecnologia per generar una oferta més curosa amb els gustos dels usuaris, de la mà del VP Product Management d’NPAW, Marc Maycas.

 

  1. Intel·ligència Artificial i seguretat: En el cinquè podcast sobre Intel·ligència Artificial s’exposarà com aquesta tecnologia ha fet més efectiu el sector de la seguretat i quins són els avantatges que ha aportat, a través dels coneixements de Xavier Villanova, gerent comercial de Tecnologia Zona Est de Prosegur.

 

  1. Intel·ligència Artificial i gestió de flotes: A l’últim podcast sobre Intel·ligència Artificial s’analitzaran els usos d’aquesta tecnologia en les empreses que es dediquen a donar assistència a persones o a la logística, de la mà del manager de Mitjans Propis i Departament Tècnic del RACC, Xavier Castells.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio