Plans de mesures antifrau per als fons europeus

Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), haurà de disposar d’un Pla de mesures antifrau, que li permeti garantir que els fons s’han utilitzat d’acord amb la normativa aplicable pel que fa a la prevenció, la detecció i la correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interès.

Aquest mandat de la Unió Europea ha estat desenvolupat per l’ordre ministerial 1030/2021 d’Hisenda i Funció Pública que ha fixat uns requeriments mínims per a aquests plans. Concretament, l’article 6 especifica que tota entitat, decisora o executora, que participi en l’execució de les mesures del PRTR ha de disposar de sistemes de reforç de mecanismes per a la prevenció, la detecció i la correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos. S’imposa que, en particular, s’aprovi un Pla de Mesures Antifrau per l’entitat decisora o executora, en un termini inferior a 90 dies des de l’entrada en vigor d’aquesta Ordre ( publicació 30 de setembre) o, si escau, des que es tingui coneixement de la participació a l’execució del PRTR.

Fem un recull d’alguns recursos que poden ser d’interés per a la implantació de Plans de Mesures Antifrau per als fons europeus.

Breu anàlisi de l’ordre 1030/2021 per Javier Vázquez: vídeo

 

Noticia publicada originalmente en: AOC

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio