Pla per apoderar les dones en l’àmbit aerospacial

Polítiques Digitals activa un pla per apoderar les dones en l’àmbit aerospacial com a sector d’oportunitats

El pla l’ha presentat la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, a la jornada New Space Economy organitzada conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona

Les dones al sector aeroespacial a nivell mundial suposen avui dia un 24% del total d’ocupacions i en els estudis d’enginyeria aeroespacial a Catalunya només ho són el 22% dels estudiants. Amb l’objectiu d’apoderar les dones en aquest sector, Polítiques Digitals activa un pla d’actuació en l’àmbit aeroespacial que forma part del Pla DonaTIC i l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Aquest pla ha estat presentat per la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, a la jornada New Space Economy organitzada conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

El Govern té la voluntat d’apoderar les dones en el món digital i impulsa el Pla DonaTIC, amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector tecnològic. El Pla DonaTIC en l’àmbit aeroespacial compta amb una dotació econòmica de 80.000 euros i s’estructura en 4 eixos de treball:

Eix 1. Fer les vocacions cientificotecnològiques de l’àmbit aeroespacial atractives per al talent femení del futur

Eix 2. Visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones en l’àmbit aeroespacial

Eix 3. Formar i capacitar digitalment en l’àmbit aeroespacial i fer-lo més accessible

Eix 4. Promoure una participació plena i efectiva de les dones de l’àmbit aeroespacial en la presa de decisions i l’emprenedoria

Barbany ha explicat que el grup local de Barcelona de l’organització internacional WIA (Women in Aerospace) serà un agent clau en el desplegament del Pla DonaTIC Àmbit Aeroespacial, ja que donarà suport en moltes de les actuacions que es posaran en marxa.

Més informació del Pla DonaTIC i de l’Estratègia NewSpace (projectes)

Noticia publicada originalmente en: Smartcatalonia

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio