Orange informa d’un ciberatac que comprometria dades de clients amb deutes amb l’empresa

La plataforma de Mark Zuckerberg ha anunciado que llevará a cabo una reducción de plantilla del 13% que afectará a más de 11.000 empleos

Un proveïdor de serveis de recobrament d’Orange ha patit un ciberatac que ha compromès les dades personals d’un «nombre limitat de clients» de la companyia, segons ha informat a l’agència Europa Press. Contactada per TV3, l’empresa ha declinat quantificar quants són els clients afectats.

L’operador està notificant a aquests clients que una sèrie de dades personals com el nom complet, l’adreça o el compte bancari s’han vist compromesos per l’incident.

La companyia assegura que està treballant en les notificacions i que el problema no té a veure amb un ciberatac a la mateixa empresa.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat ha informat que la companyia telefònica Orange li ha comunicat que un dels seus proveïdors ha estat víctima d’un incident de seguretat que permet un accés no autoritzat als seus sistemes.

Segons aquest centre tecnològic, l’incident ha provocat que informació sensible (nom, cognoms, adreça postal, telèfon, correu electrònic, DNI, data de naixement, nacionalitat i el codi IBAN del compte corrent) d’alguns dels seus clients hagi quedat exposada i pugui ser utilitzada amb fins fraudulents pels ciberdelinqüents.

Per això aconsella als usuaris que hagin rebut comunicació de l’empresa afectada que durant els propers mesos tinguin una precaució especial amb correus electrònics, missatges o trucades dels quals no puguin confirmar la seva procedència o remitent, especialment els que sol·licitin informació bancària o credencials.

A més, els adverteix que hauran d’estar atents i vigilar regularment quina informació circula a internet per detectar si les seves dades privades estan sent utilitzades sense el seu consentiment.

En el cas que les dades bancàries s’hagin vist afectades per l’incident, la recomanació de l’Incibe és revisar els últims moviments bancaris i, en cas de detectar-ne algun de desconegut, contactar amb l’entitat bancària perquè prengui les mesures oportunes.

La setmana passada, Movistar i O2 també van notificar un accés no autoritzat a la informació sobre els encaminadors d’alguns dels seus usuaris i va suggerir fer un canvi de contrasenya als rúters. En aquesta ocasió, no hi va haver robatori de dades personals.

(Transcripción completa del original)
La publicación original de este artículo aparece en TV3


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio