Nova incubadora d’start-ups de l’esport a l’Estadi Olímpic de Barcelona

L’Estadi Olímpic acollirà un espai d’incubació de 1.100 metres quadrats, i esdevé el primer pas per a la configuració d’un hub d’esports i tecnologia a Barcelona

Les obres d’adequació, que s’iniciaran al segon semestre del 2022, tenen un pressupost de prop de 2,8 M€

La incubadora es posarà en marxa a finals del primer trimestre del 2023, i permetrà que els/les seus/seves usuaris/àries tinguin una relació privilegiada amb l’ecosistema esportiu de l’entorn

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) iniciarà aquest mes de febrer el procés de licitació que permetrà adequar els espais de l’Estadi Olímpic que han d’acollir la primera incubadora d’start-ups esportives de la ciutat i configurar l’Anella Olímpica com a pol d’innovació en l’àmbit dels esports i la tecnologia.

El projecte, impulsat per B:SM amb la col·laboració de l’Institut Barcelona Esports i Barcelona Activa, s’ubicarà en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’Estadi Olímpic. Amb un pressupost de 2,8 M€, l’espai tindrà una superfície construïda de 1.100 m2 i acollirà, entre altres dependències, un gran espai de preincubació i fins a dotze mòduls de treball interconnectables. A banda, comptarà amb sales de reunions i altres espais d’ús comú per a les empreses i persones emprenedores que en formin part.

El projecte també preveu l’adequació d’un espai d’estada de 400 m2 a l’exterior. Ubicat just davant de les oficines, tindrà com a objectiu facilitar la creació de sinèrgies entre les diferents empreses, i permetrà l’organització de trobades i activitats de cocreació a l’aire lliure.

Està previst que els treballs comencin durant el segon semestre de l’any i que finalitzin a finals del primer trimestre del 2023. En aquest període s’anirà concretant el futur model de gestió.

La transformació física de l’espai, primer pas per a la configuració de Barcelona Sports Hub

La incubadora tecnològica de l’Anella Olímpica serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports i l’Ajuntament de Barcelona que vol donar suport a l’esport com a àmbit clau per a la innovació i com un dels sectors econòmics emergents de la ciutat.

L’objectiu general del projecte és fer de Barcelona una referència internacional en l’intercanvi de coneixement, talent, recursos i capacitats d’innovació en el món de la tecnologia i l’esport. El Barcelona Sports Hub estarà integrat per grans corporacions, institucions, start-ups i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes de transformació i millora de la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els eSports. Amb un pressupost total de 3 M€, el hub se sustentarà en una plataforma digital, tot i que en un futur tindrà una seu física al Palau Municipal d’Esports.

L’Anella Olímpica i Montjuïc: un entorn estratègic per a la innovació esportiva

La incubadora de l’Estadi Olímpic vol promoure i donar suport a la creació d’empreses innovadores, afavorint el seu creixement i facilitant el seu posicionament en el teixit empresarial de la ciutat.

Entre altres serveis, oferirà programes d’acompanyament i acceleració d’empreses. També podrà actuar com a promotora d’activitats a les instal·lacions esportives de l’entorn.

L’Anella Olímpica ofereix un entorn estratègic vinculat a la pràctica esportiva de relleu local, nacional i internacional. Les empreses instal·lades a la incubadora podran aprendre i conviure amb els esdeveniments esportius que tenen lloc en aquesta privilegiada localització (83 l’any 2019, abans de l’inici de la pandèmia).

A més, podran utilitzar les instal·lacions de l’Estadi Olímpic per fer-hi estudis, activitats de testeig i experiments esportius, o bé celebrar-hi activitats divulgatives i presentacions.

D’altra banda, conviuran amb un entorn en què tenen presència importants equipaments vinculats a l’esport, com el Palau Sant Jordi, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Museu Olímpic i les Piscines Picornell, entre altres instal·lacions esportives ubicades a Montjuïc.

Source: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2022/02/03/primers-passos-de-la-futura-incubadora-dstart-ups-de-lesport-a-lestadi-olimpic/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio