BARCELONA / Nou pla econòmic, tecnològic y sostenible

EL 22@ ANUNCIA UN NOU PLA ECONÒMIC, TECNOLÒGIC, SOSTENIBLE I DE MARCA CIUTAT PER CELEBRAR EL TANCAMENT DEL 20È ANIVERSARI

El president de l’Associació 22@NetworkBCN, Enric Urreta, ha demanat a les administracions que actuïn coordinadament per desenvolupar un pla de rellançament del Districte.

El 22@ es marca com a objectiu estratègic dels propers 20 anys ser un actor clau en la transició cap a una nova economia que faci de la tecnologia, el medi ambient i del benestar de les persones el seu principal actiu i capital.

Al llarg dels seus 20 anys d’història, el districte del 22@ ha acollit a més de 150.000 treballadors i 10.000 empreses.

L’Associació 22@Network BCN ha tancat els actes de commemoració del vintè aniversari de l’aprovació del pla urbanístic que va impulsar la transformació de sector amb la presència del Conseller d’Empresa, Sr. Roger Torrent, del Primer Tinent d’Alcalde, Sr. Jaume Collboni i del subdelegat del govern a la Província de Barcelona, Sr. Carles Prieto.

Durant l’acte de cloenda, Enric Urreta, President del 22@Network BCN ha anunciat  que «en les pròximes setmanes  presentarem el debat d’un nou Pla Estratègic per al districte de la Innovació del 22@ coincidint amb l’inici del projecte del 22@Nord com a dinamitzador on esperem comptar amb la implicació i tot el suport a l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i també del Govern d’Espanya, amb l’objectiu d’impulsar  una nova revolució industrial 4.0. Volem que us sumeu a la creació d’un Pla que és econòmic, tecnològic, sostenible i amb projecció de futur que sigui un actiu més de marca Barcelona i Catalunya per als propers 20 anys, com ja ho ha estat durant els 20 passats» ha manifestat Urreta.

El Conseller d’Empresa, el Sr. Roger Torrent, durant la seva intervenció ha felicitat al 22@Network BCN per aquests 20 anys d’història i ha afirmat «que el 22@ és una eina imprescindible pel país per captar talent i inversions», finalment ha afegit que «la Generalitat serà un aliat per al futur del 22@».

Per la seva banda, el primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni ha afirmat que la competitivitat i el desenvolupament del 22@ té a veure amb el benestar i el futur dels veïns i veïnes de Barcelona i ha agraït l’esforç del 22@Network BCN per mantenir viva la flama del 22@ en aquests anys de pandèmia. Carlos Prieto, subdelegat del govern, ha posat en relleu com, a través dels fons next generation i dels PGE, es podran desenvolupar polítiques que afavoriran la innovació i la creació de nous llocs de treball per 46.000 MEURS.

Durant la celebració, la qual ha reunit a més de 250 persones del teixit empresarial del districte, s’ha posat en valor que «el 22@ va ser la fórmula que va permetre a Barcelona passar de la indústria del segle XX a la del segle XXI i que serà també un element clau en la transició de l’economia cap a una nova economia que faci del medi ambient i del benestar de les persones el seu principal actiu i capital». 

Per això, ja s’han posat en marxa projectes fonamentals per als propers anys com el 22@Nord, que  segons les previsions el 2023 disposarà del 85% dels metres quadrats de sòl econòmic disponibles al Districte,  o la Comissió de Clústers del Districte, centrats en els àmbits del Media, TIC, Tecnologies Mèdiques, Energia i Disseny, Mobilitat i Indústria 4.0. Tots ells concebuts per a facilitar el creixement de les empreses, la creativitat, el networking, l’atracció i retenció de talent i l’accés a la innovació i la tecnologia.

Al llarg de la seva història, el districte del 22@ ha acollit a més de 150.000 treballadors i ja són més de 10.000 empreses les que vint anys després han normalitzat una nova manera de producció basada en la innovació i les noves tecnologies del coneixement.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio