Neix el Pla DonaTIC en Ciberseguretat

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha estrenat un nou pla d’actuació per impulsar les dones en el món digital. Es tracta del Pla DonaTIC en l’àmbit de la Ciberseguretat i posa el seu focus en la ciberseguretat, on vol aconseguir la igualtat de gènere des de tres vessants ben diferenciades.

Aquest pla ha estat dissenyat per la Direcció General de la Societat Digital i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunyai suposa el segon pla sectorial que s’inclou dins el Pla DonaTIC (el primer va ser el Pla DonaTIC en l’àmbit aeroespacial). A més, treballa en la línia que marca el Pla DonaTIC i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya pel que fa a potenciar el sector econòmic de la ciberseguretat com a sector clau sobre el qual contruir la societat digital a Catalunya.

Els eixos sobre treballa aquest nou pla són el lideratge de l’ecosistema de la ciberseguretat per afavorir la presència femenina, identificant les seves necessitats; l’atracció i la promoció, així com la retenció, del talent femení per fer créixer l’ocupabilitat femenina en aquest sector, amb els objectius de protegir i retenir el talent existent i potenciar la figura de les dones en posicions privilegiades i dins del món de l’emprenedoria; i l’estímul i l foment de les votacions en ciberseguretat de les nenes i les joves.

Tot plegat, pretén aconseguir-ho mitjançant el paper dels mitjans de comunicació, les xarxes que ja existeixen i les que poden crear-se dins del sector i a través d’un observatori de dades i actuacions per saber els detalls de com avancen els objectius establerts.

Tot i que la ciberseguretat es troba en procés d’expansió arreu del món, a Catalunya només 3,4 professionals encaixen en les ofertes que s’hi generen, mentre que dins de les xifres d’ocupabilitat, existeix una demanda no coberta de professionals de la ciberseguretat a Catalunya de 6.000 persones.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio