Saltar al contenido

Neix ‘Amazing Barcelona’, un nou ‘hub’ per impulsar la digitalització del sector turístic a Barcelona

  • por

ACN Barcelona.-Aquest dimarts s’han constituït ‘Amazing Barcelona’, una nova plataforma público-privada que té com a objectiu impulsar la digitalització del sector turístic a la capital catalana.

La pandèmia de la Covid ha canviat moltes coses de la nostra vida, una de les que més, segurament, és el turisme. És per això que aquest dimarts al matí s’ha produït l’acte de constitució del primer Hub de Data turístic de Barcelona, l’Amazing Barcelona, al Camp Nou. Es tracta d’una nova entitat publicoprivada de gestió única d’informació, que permeti la transformació, digitalització, dinamització i impuls dels serveis de turisme a Barcelona, aprofitant les dades que arriben de diferents fonts per a donar impuls a l’economia del visitant i regenerar el turisme a la ciutat després de la crisi de la Covid.

Aquesta iniciativa ha estat liderada pel Consorci Turisme de Barcelona que compta amb el suport i implicació fundacional de moltes entitats polítiques i econòmiques de la ciutat com la Cambra de Comerç de Barcelona, Vueling, Telefónica, el Barça, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, a la qual s’han sumat altres entitats i empreses com l’Hospital Clínic i el RACC, el conjunt de les quals s’han unit davant la necessitat de la digitalització per a interactuar i treballar en intel·ligència de dades dels visitants, abans, durant i després de la seva estada a Barcelona.

Gestionar l’experiència turística a Barcelona

Amb el nom d’“Amazing Barcelona”, aquest hub pretén gestionar tota l’experiència turística a Barcelona mitjançant les dades procedents de diferents fonts i vol cobrir el buit actual en el sector turístic i la sostenibilitat a la qual es vol arribar. Al cap i a la fi es tracta d’un centre de dades que facilitarà la presa de decisions als agents de la indústria turística de tota la cadena de valor.

En l’acte d’aquest dimarts, les diferents entitats fundadores han signat un protocol que contempla el pla de negoci del projecte, que realitzaran la Cambra i Turisme de Barcelona, per a determinar les seves potencialitats, així com el finançament necessari per al seu desenvolupament i que optarà als Fons Europeus de Reconstrucció Next Generation en el marc del Pla de reactivació econòmica i protecció social “Turisme intel·ligent” de la Generalitat de Catalunya.

La prioritat del projecte és fer de la digitalització, la sostenibilitat i el coneixement un motor de transformació dels sectors econòmics que han sofert un fort impacte per la pandèmia. A més també es vol posar en marxa una plataforma de destinació turística intel·ligent i una app que faciliti als visitants informació i funcionalitats que millorin la seva estada a Barcelona.

A l’acte hi ha participat Eduard Torre, president de Turisme de Barcelona, Ramon Tremosa, conseller d’Economia i Empresa, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joan Laporta, president del Barça, Marco Sansavini, president conseller delegat de Vueling, José Manuel Casas, director general de Telefónica i Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

font: el nacional.cat
Otros artículos de interés