Saltar al contenido

El MWC mostra que hi ha les bases per a un creixement molt rellevant del sector digital

El Mobile World Congress “ha fet palès que hi ha les bases per a un creixement molt rellevant del sector digital i per a un reforçament multisectorial basat en la transformació digital”, segons ha posat avui en relleu el director de Desenvolupament de Negoci del centre tecnològic Eurecat, Carles Fradera.

El director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, ha emfasitzat “l’oportunitat que ha donat el Mobile World Congress de retrobar-se, per crear i innovar i per generar noves oportunitats de negoci”. En aquest sentit, ha assenyalat, el congrés “és referent, també en moments de pandèmia”, en una situació en la qual “Eurecat hi ha volgut estar present per participar en la reactivació i també perquè vol ser referent en innovació per a expositors i visitants del Mobile”.

Enfortiment del teixit de noves empreses i maduresa en el model de negoci

En opinió de Carles Fradera, el MWC ha constatat “l’enfortiment del teixit de noves empreses i l’activitat intensa de l’ecosistema de suport a la creació i el creixement de les noves empreses de base tecnològica, amb una maduresa en el seu model de negoci”. En aquest respecte, ha subratllat, l’aportació de valor diferencial sostingut “s’ha reforçat en detriment del model de valor aportat per ser el primer en un tipus d’oferta”.  

“Si aconseguim donar sortida a la situació de pandèmia, hi ha unes perspectives excel·lents de creixement i també per a l’edició 2022 del MWC”, ha exposat Carles Fradera, per a qui la present edició del congrés del mòbil “ha posat en relleu una tendència que es consolidarà, amb tota seguretat, de forma massiva, que és Internet per a tot i a tot arreu”.  

Impacte transversal de les tecnologies digitals en la pràctica totalitat de sectors 

La convergència de les comunicacions mòbils d’alta velocitat i baixa latència, amb la Internet de les Coses i la gestió intel·ligent de les dades “té un impacte transversal en la pràctica totalitat de sectors i en els àmbits professionals i domèstics”, destaca el director de Desenvolupament de Negoci d’Eurecat.   

“Des del quiròfan fins al cotxe, la cuina o la gran instal·lació industrial,  la Internet a tot arreu i la gestió intel·ligent 24×7 són ja una realitat”, en un context en què “el reforçament de les infraestructures terrestres, fixes i mòbils, amb les xarxes de satèl·lits ens porten al fet que aquesta Internet everywhere sigui una realitat a tot el planeta”, ha dit.  

El Mobile World Congress 2021, la primera fira on veure demos en directe

El Mobile World Congress ha estat la “primera fira del sector on poder veure demos en directe, i no de forma virtual, i també poder trobar la gent o poder estar en contacte amb start-ups, inversors, de forma presencial i en un entorn espontani com pot ser trobar-te en un passadís del MWC o al sortir d’una conferència”, ha ressaltat la cap de Desenvolupament de Negoci TIC d’Eurecat, Gemma Batlle.

“Aquesta espontaneïtat per a la innovació és bàsica i en aquest Mobile World Congress ja ho hem pogut experimentar, en vistes que segueixi incrementant-se pel Mobile 2022”, ha declarat.

Des de la seva òptica, és important destacar “el gran bullir d’idees i de xivarri que hi ha en el pavelló del 4YFN, on es veu que el sector tech, el sector emprenedor del territori català i també d’altres regions està en constant evolució i amb moltes innovacions que han presentat i on també juguen un rol important els centres de coneixement i els centres tecnològics del territori, com en aquest cas Eurecat, que està present en moltes d’aquestes innovacions presentades”.

Facebook
Twitter
LinkedIn