Microsoft crea a Barcelona un hub d’R+D centrat en models d’Intel·ligència Artificial per a millorar l’experiència de l’usuari

El hub busca atreure talent de tots els països d’Europa i comptarà inicialment amb 30 professionals experts en àrees avançades d’enginyeria de programari, incloent Intel·ligència Artificial, Machine Learning i Deep Learning, que poden superar el centenar en els propers anys

Microsoft ha triat Barcelona com a base d’operacions per al seu nou hub d’R+D especialitzat en l’aplicació de tecnologies d’Intel·ligència Artificial per a millorar l’experiència de l’usuari en la web. Barcelona serà un dels vuit centres de recerca amb què compta la divisió WebXT (Web Experiences Team) de Microsoft a nivell mundial, una organització de més de 5.000 persones que presideix Mikhail Parakhin, centrada en el desenvolupament d’experiències d’usuari avançades basades en l’ús de tecnologies d’Intel·ligència Artificial i aprenentatge profund.

Segons el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, “Catalunya té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa i s’ha convertit en un pol tecnològic mundial en aquest àmbit. L’hub d’R+D de Microsoft reforça l’ecosistema impulsat per l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (Catalonia.ai) i l’aposta conjunta del Govern i Microsoft pel CIDAI (Center for Innovation in Data Tech and Artificial Intelligence) com a iniciativa de referència per adoptar la intel·ligència artificial a Catalunya”.

El hub a Barcelona busca atreure talent de tots els països d’Europa, s’enquadra dins de l’equip de Search & AI que lidera elvicepresident corporatiu de Microsoft Corporation als Estats Units, Jordi Ribas. Aquest equip especialitzat en aplicació d’Intel·ligència Artificial és el grup més gran de WebXT de la companyia i contribueix al desenvolupament de múltiples productes de Microsoft, incloent Windows, Azure i, per descomptat, Bing.

“Per a mi és un honor poder anunciar la posada en marxa d’aquest hub d’R+D a Barcelona. Després de crear els hubs de Search & AI a Londres, Munic i París, i haver pogut conèixer, de primera mà, els requeriments, les necessitats i, sobretot, les oportunitats per atreure talent, estic convençut que implantar aquest hub a Barcelona permetrà afegir molt de valor a la proposta de Microsoft a tot el món, afirma Jordi Ribas.

En aquesta primera fase, la inversió inclou l’actual procés de selecció obert que contempla la contractació d’una trentena d’Enginyers de Programari i Científics de Dades especialitzats en àrees avançades d’enginyeria de programari com la Intel·ligència Artificial, l’Aprenentatge Automàtic i el Deep Learning, que podrien superar el centenar en els propers anys.

Àrees de treball del WebXT

L’organització WebXT funciona com un entorn d’start-up, on s’anima a assumir reptes que generin un gran impacte per al consumidor en la seva experiència web, com són Microsoft Bing, Edge, i MS News, alhora que es col·labora amb els diferents grups de producte de Microsoft, incloent Azure, Windows, i Office, entre d’altres. El hub a Barcelona començarà amb equips de Search & AI, que forma part de WebXT, i s’enfocarà en quatre grans àrees:

  • Growth & Engagement, que prepara noves idees i estratègies de creixement per atreure nous usuaris a Bing. Cerca impulsar l’augment dels usuaris actius diaris de Bing en àrees com Rewards (recompenses), Give with Bing (donacions per cada cerca), Bing Rebates, extensions de navegador, l’aplicació Bing a Xbox, la cerca d’aplicacions, fitxers i pàgines web a Windows i molts altres projectes que involucren diferents productes i tecnologies de Microsoft.
  • Bing Local Searchresponsable d’oferir diferents experiències de cerca i recomanacions locals als més de 500 milions d’usuaris globals de Bing i Web Experiences (WebXT). L’equip s’encarrega de l’optimització del data-mining per extreure contingut d’Internet.
  • Core Search & AI lidera el Machine Learning aplicat a Microsoft, responsable d’oferir l’experiència de cerca de la més alta qualitat a més de 500 milions d’usuaris actius mensuals a tot el món amb Bing i altres motors de cerca que funcionen amb tecnologia Bing com són Yahoo, DuckDuckGo, Qwant, Ecosia, o noves start-ups com Neeva. La tecnologia de cerca bàsica desenvolupada per aquest equip, inclosa la cerca semàntica, també s’aprofita en la cerca d’Azure. Principalment, investiga sobre models de Deep Learning a gran escala, basats en Intel·ligència Artificial.
  • Whole Page és l’equip d’optimització que actua com a frontissa de cada peça dins del motor de cerca Bing. Reuneix informació de diferents fonts (inclòs el resultat web i la resposta de Bing), i classifica i compon l’experiència final de la pàgina de resultats de cerca. Suposa la construcció de plataformes a gran escala, l’anàlisi de peta-bytes de dades, el desenvolupament de models d’Intel·ligència Artificial per a la classificació, la comprensió del llenguatge natural i, a més, aspira a predir el comportament de milions d’usuaris.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio