Més de 400 assistents visiten la Fira Catalana de Blockchain que posa Catalunya al centre de l’avantguarda tecnològica

El metavers ha estat el gran protagonista de la segona edició d’aquesta fira que connecta l’ecosistema blockchain català amb empreses i institucions de tots els sectors, per donar valor a l’impacte que tindrà aquesta tecnologia a l’economia. 

L’esdeveniment s’ha dividit en dues jornades, celebrades aquest dimecres i dijous, en les quals la temàtica protagonista ha estat la irrupció del metavers al paradigma català i els NFTs (tokens no fungibles). “Estem molt satisfets amb aquesta edició del BxCat perquè hem duplicat els assistents i el contingut de l’edició anterior”, ha declarat Quirze Salomó, CEO del CBCat. “Queda sobradament demostrat que a Catalunya tenim professionals de primer nivell en aquest sector, i que comptem amb tot el talent necessari per esdevenir un país pioner en la revolució digital dels pròxims anys”, ha afegit el CEO de l’entitat.  

Per l’escenari de la Fira han passat una cinquantena de ponents, experts en diferents àmbits del sector com Jordi Baylina, fundador d’Hermez Networks, Montse Guàrdia, exdirectora general de la xarxa blockchain Alastria, Ferran Reyes, fundador de la Catalan DAO, o Manel Sort, director general i cofundador de Games 4 A Living. Així mateix, els assistents han pogut conèixer els projectes de diverses empreses com HP, MediaPro, Polygon-Hermez, Vocdoni, i2CAT o Eurecat als seus estands. 

A banda, en el marc de la Fira també s’ha presentat la Digital Catalonia Alliance (DCA) de blockchain, una iniciativa que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori català en una aliança innovadora, visionària, disruptiva i col·laborativa. La iniciativa està impulsada pel CBCat amb el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i  té com a objectiu agrupar i donar suport a les startups i empreses d’aquest sector emergent. 

Esta noticia se publicó originalmente en: CAMBRA

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio