Més de 1.000 persones van participar al JUMP2DIGITAL, el primer gran esdeveniment dirigit al talent digital

Es tracta d’una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona, la Vicepresidència de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona en el marc del programa Barcelona Digital Talent. CaixaBank, Seat, Bayer, DKV o NTT Data, entre altres, expliquen en diferents sessions dirigides als talents en què consisteixen els seus negocis i quines vacants cerquen

Mobile World Capital Barcelona, a través del programa Barcelona Digital Talent, juntament amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, celebra avui fins a les 21:00h a la Llotja de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona JUMP2DIGITALel primer gran esdeveniment dirigit al talent digital a Barcelona, en un moment de fort creixement del sector.

Durant la jornada, es donen cita empreses i talent per a l’ocupació de noves professions digitals. En concret, més de 1.000 persones tenen l’oportunitat d’assistir a ponències de la mà de professionals del sector com Chema Alonso, Chief Data Officer a Telefónica, Carlos Buenosvinos, CEO & CTO a SEAT:CODE, Montse Guàrdia, co-founder & CEO a Big Onion, Christina Ghetti, global head of Workforce 360 and Nearforce IT hub Barcelona & Milan a Nestlé, o Rosa Martínez, AI & Advanced Analytics CoE a CaixaBank Tech. A més, compta amb la presència d’influencers de l’àmbit digital com El Físico BarbudoEva PortoJota CodeRaquel Mascaraque o Miriam González.

Empreses participants com CaixaBank, Bayer, Accenture, SEAT:CODE, Zurich, DKV, NTT Data, Cloudblue, Wolters Kluwer, Experis, Agbar, Fundació i2CAT o Ocado Technology, expliquen els projectes i perfils professionals que estan cercant per als seus equips de desenvolupament digital. Amb aquest motiu, el talent té l’oportunitat de tenir una primera entrevista amb algunes d’aquestes empreses a través d’un Speed Dating organitzat conjuntament amb Barcelona Activa on s’espera que es realitzin més de 300 entrevistes durant la jornada.

Aquests talents també participen a la Hackathon on 80 persones de diferents perfils professionals digitals poden resoldre diferents reptes juntament amb professionals de les empreses participants.

També es duen a terme tres tallers de tres hores impartits per centres de referència com Ironhack, Nuclio Digital School i IT Academy, de desenvolupament web, ciberseguretat i machine learning, que serveixen com a porta d’entrada per a futurs professionals digitals.

En paral·lel, durant tota la jornada els assistents poden gaudir de les següents experiències tecnològiques:

  • Escàner Corporal: es tracta d’una experiència on et puges a una superfície rodant i un conjunt de càmeres escanegen el teu cos i creen un mini-avatar.
  • Reconeixement facial: una càmera detecta totes les persones que s’adrecen a ella i, a través d’un algoritme, pot indicar el teu gènere, edat i estat d’ànim.
  • Museu VR: es tracta d’una experiència on et donen unes ulleres de realitat virtual i amb un joystick pots fer la teva creació artística en 3D de forma immersiva.
  • Experiència de Zurich a través de la solució Azul: es tracta d’un software de reconeixement facial que identifica el preu de la teva assegurança segons el teu rostre.
  • Realitat mixta amb les Hololens: són les millors ulleres de realitat mixta.
  • PPTX immersiu: realitat augmentada aplicada a presentacions power point.
  • Exhibició de producte de SEAT MÓ amb una moto i un patinet dins el patí.
  • I Move & Flow: un sortidor de Damm amb el que et pots tirar a tu mateix la cervesa des del propi smartphone.
  • Grafitti Digital: tindrà lloc durant 3 moments al llarg del dia (10h, 12:30h i 17:30h).
  • Concert de tancament: producció audiovisual on, a través d’intel·ligència Artificial, una DJ punxa música.

El sector digital a Catalunya es consolida com a motor de creació d’ocupació

Segons l’informe Digital Talent Overview 2021, a Catalunya, el sector TIC ha creat 14.700 nous llocs de treball el 2020, fins a arribar als 129.000 professionals. Aquesta evolució suposa una pujada del 12,8% respecte a l’últim trimestre de 2019. La tendència contrasta amb la caiguda del 3,1% que ha patit l’ocupació del sector TIC a l’economia espanyola.

A finals de 2020, Catalunya comptava amb més de 88.000 professionals digitals, el 95% dels quals estaven concentrats a la demarcació de Barcelona, que a més va aglutinar el 97% de les ofertes de feina digitals a l’últim trimestre de 2020.

L’oferta de talent ha crescut, mentre que el nombre de vacants es modera a causa de la pandèmia. L’ecosistema de Barcelona ha generat 6.700 nous professionals el 2020, cosa que suposa un increment anual del 9% en el volum total de talent digital. Les ofertes de feina en aquest sector se situen sobre les 4.000 posicions trimestrals, una xifra semblant al 2018 però un 15% inferior al 2019. Aquesta caiguda, però, està molt per sota de la mitjana global d’ofertes de feina, que s’ha reduït un 43% respecte a l’any anterior. La proporció entre les ofertes del sector digital i la resta de sectors ha augmentat: el 2018, 1 de cada 10 ofertes eren del sector digital i, el 2020, 2 de cada 10 (representant un 18,9%).

Sobre Barcelona Digital Talent

Barcelona Digital Talent combat l’actual bretxa de talent digital per tal de promoure la competitivitat del mercat. Amb l’objectiu de posicionar Barcelona com a capital de talent, el programa promou el reskilling en competències digitals dels professionals i l’atracció nacional i internacional de nous professionals al mercat.

Aquesta aliança està impulsada per Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, 22@Network, Tech Barcelona, Foment del Treball Nacional, Barcelona Global, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio