«MÉS ADDICTIU QUE LA COCAÏNA»: TRES PARES CANADENCS PORTEN FORTNITE ALS TRIBUNALS

El Tribunal Superior del Quebec ha autoritzat una demanda col·lectiva contra Epic Games, l’empresa desenvolupadora de Fortnite. Segons l’acusació, el videojoc és el responsable de l’addició de diversos menors d’edat.

Per què és important? Fortnite és un dels jocs més reeixits arreu del món i va experimentar una explosió de popularitat durant la pandèmia, amb milions de jugadors cada dia fins i tot ara.

Què ha passat? Els tres pares i els seus advocats reclamen per «danys morals i materials, així com la restitució de prestacions», especialment la devolució de totes les compres dels menors.

  • Segons la demanda, els pares afirmen que, després d’una exposició prolongada al videojoc, els seus fills mostraven comportaments perillosos.
  • Entre ells, falta de son, sense ganes de menjar, falta d’higiene o aïllament socials a l’escola.
  • Un dels nens va ser formalment diagnosticat com a addicte.

En detall:

  • Dels tres menors citats, un hauria rebut un diagnòstic de «ciberdependència».
  • Un altre, en aquell moment amb 13 anys, hauria jugat fins a 7.781 partides en dos anys, «almenys tres hores per dia», de vegades fins molt entrada la nit.
  • Un altre dels menors citat a l’acció col·lectiva hauria gastat més de 6.000 dòlars canadencs (4.100 euros) segons ha informat  Jean-Philippe Caron, un dels dos advocats que van presentar la denúncia.

Què diuen?

  • L’advocat de la demanda es va declarar «satisfet» i «confiat»; amb «evidències concloents» que recolzen els diferents casos a càrrec seu.
  • Per la seva part, els representants d’Epic Games al·leguen que les proves són «insuficients» i demanen un «informe expert» sobre «els efectes indesitjables d’un joc vídeo».

D’on venim? Encara que Fortnite ha anat perdent usuaris al llarg dels anys, continua sent un dels videojocs que causa més addicció.

  • A l’abril, Epic Games ja havia conclòs un acord de 26,5 milions de dòlars nord-americans a Carolina del Nord (EUA) relacionat amb les compres de moneda virtual per part de menors.

A partir d’ara: En els mesos vinents, la casa creadora de videojocs haurà de defensar-se davant de tribunals del Quebec d’haver desenvolupat i comercialitzat un producte «perillós i nociu», de no haver comunicat els riscos i d’haver fet malbé menors amb el seu sistema de moneda personalitzat.En este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : PRINCIPAL

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio