REPRESENTACIÓ ÚNICA
Escolta un comentari de Tomàs Cascante sobre el espectacle
[player id=162032]
És la primera vegada que es presenta a Barcelona “la Llegenda” sobre l’imperi Inca, que ens mostra la riquesa i la diversitat creativa actual a Catalunya, a través d’un espectacle fruit d’una llarga trajectòria de treball conjunt d’integració artística i germanor, entre diversos grups i el Petit Ballet de Barcelona..
Són 70 ballarins i ballarines a l’escenari, que ens descobreixen la seva riquesa i diversitat cultural en una producció d’integració artística. A través de la dansa i la música com a fils conductors, es produeix un intercanvi de les manifestacions i arrels artístiques dels inques amb la tradició dansaire catalana.Consultar el Programa en PDF (2021PortadayContra_legendaInca) i Repartiment a l’interior (2021ProgramaInter_LI ).
El Sol i la lluna viatjant pel món
La Llegenda Inca ens explica que WIRACOCHA, Déu principal dels inques, envia el seu fill INTI (Sol) a la Terra amb una missió, tot dient “Tu ets el més estimat dels meus fills, el teu raonament commou profundament el meu cor i la meva ànima. No en va ets el meu predilecte i el més brillant dels éssers que he creat. Es compliran els teus desitjos i d’ara endavant et diràs ‘El generós i incomparable’. Encamina’t a la terra desolada per dirigir els homes en la bondat, la feina, la bellesa i la convivència”. I fent-li entrega d’una vara d’or li encomana: “Ves pel món i allà on s’enfonsi aquesta vara crea l’Imperi inca, que serà un lloc de pau i de bona convivència”.
Cal destacar el personatge de la Deessa Lluna, que protagonitza Alejandra Urcia, ballarina peruana, que ha format part del Staatstheatet Cootbus (Alemanya), i el paper del Déu Sol, que representa Víctor González, ballarí català, de la companyia hongaresa: Hungarian National Ballet. Són professionals de reconegut prestigi que tenen un paper destacat com a solistes i en les diverses coreografies de l’espectacle.
Les companyies participants són: La Cruz del Sur (Argentina); Señorial Barcelona (Bolívia); Esbart Dansaire Molins de Rei i Petit Ballet de Barcelona (Catalunya); Compañía de Danzas Sentimiento Cimarrón (Colòmbia); Saihua Grupo de Danzas Ecuatorianas (Equador); Perú Contemporáneo (Perú) i Pablo Neruda (Xile).[+Info a La Independent]
Esto también te puede interesar
- Creix un 70% el nombre d’empreses catalanes que formen part del directori Catalonia Industry Supplie...
- Stop a la IA / más de 1.000 expertos piden frenar la IA por ser una 'amenaza para la humanidad'
- La IA puede hacer desaparecer 300 millones de empleos
- 258 millones para la transformación digital: Gobierno aprueba el RETECH IA y financia 13 proyectos e...
- 356 millones de euros destinados a la formación de líderes empresariales en transformación digital a...
- El Kit Digital - Oscar Correa, Gerente TECOUT