Les TIC catalanes, el sector on més s’ha invertit des de l’estranger

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) catalanes han estat el sector en què el departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha captat més fons d’inversió estrangers. Amb un 20% del total, i seguides pels sectors de l’automoció i motor (20%), química (13%) i indústria farmacèutica (9%), lideren l’aposta que han fet el 2021 països destacats com Estats Units, Alemanya, Regne Unit, França, el Japó i la Xina.

A través de l’agència d’ACCIÓ, Catalunya ha rebut 612 milions d’euros d’inversió procedent de l’estranger, el que significa un 28% més que la captació del 2020 i signa uns números històrics des del 1985, el primer any des que es tenen registres. Fins a 82 projectes estrangers han apostat per Catalunya com el lloc per créixer i s’ho han creat 3.211 llocs de treball, mantenint alhora 2.471 llocs addicionals.

La indústria ha estat el sector líder i s’ha consolidat com una prioritat en les eleccions d’arreu. El creixement de l’economia industrial, que és més innovadora, és més oberta a l’exterior i generen una ocupació més estable, ha explotat a Catalunya i ha confirmat una tendència que s’encadena des dels darrers cinc anys. De fet, dos de cada tres euros que ha captat ACCIÓ han anat destinats a la indústria.

En clau digital, el sector TIC i de transformació digital ha equilibrat els nous sectors d’activitat en l’àmbit de les indústries digitals i de sectors de perfil més tradicional. Les TIC han estat les capdavanteres pel que fa a la creació de llocs de treball i han generat el 67% de la nova ocupació que s’ha creat el 2021. Els Estats Units ha sigut el país que més ha invertit, amb el 16% del total, així com Alemanya amb el mateix percentatge. El Regne Units, França, el Japó i la Xina completen aquesta llista.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio