Les propostes fiscals del Govern de la Generalitat posen en risc l’empresa familiar

Foment també troba destarotat plantejar un increment de l’impost de patrimoni, el cual sempre ha considerat confiscatori i que sempre ha reclamat la seva desaparició

Foment del Treball ha tingut coneixement del document fiscal del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya a través de la Comissió d’Experts Fiscals creada pel Govern d’Espanya.

Aquest document del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya ens genera una greu preocupació, ja que significa un atac frontal al cor de l’empresa familiar, que ha estat i és el gran actiu de la nostra estructura empresarial, i que és la que més aporta al PIB català.

L’increment de pressió fiscal que planteja el Departament d’Economia del 5% al 15% dels beneficis fiscals dels propietaris de les empreses familiars és una barrera per al creixement d’aquestes empreses que posa en risc el nostre model productiu.

També sembla molt destarotat i fora de lloc plantejar un increment de l’impost de patrimoni, que Foment sempre ha considerat confiscatori i que sempre ha reclamat la seva desaparició.

Foment creu que, en l’actual context econòmic, no es pot plantejar per a Catalunya, l’eliminació del topall del 60% en la tributació de l’impost de la renda de les persones físiques i l’impost del patrimoni, el que ens situa, en el context espanyol, en una posició d’inferioritat competitiva molt greu i que, sens dubte, significarà a mig termini un decreixement de la recaptació fiscal.

Un informe de l’Instituto de Estudios Fiscales indica que Catalunya lidera la pressió fiscal a Espanya amb un nivell sensiblement més desfavorable que el la mitjana de la Unió Europea.

Amb aquesta política fiscal no tornarà cap de les empreses que va marxar de Catalunya i provocarà que altres es plantegin seriosament abandonar el nostre país, per la seva hostilitat a l’economia productiva.

Foment del Treball va fer públic el juny de 2019 un document sobre fiscalitat competitiva que marcava un full de ruta per incentivar l’activitat productiva.

Lamentem que no s’hagi tingut en compte i que es vagi en la direcció totalment contrària.

Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui i que no faci seus aquests plantejaments fiscals en el projecte de pressupostos per al 2022.

Noticia publicada originalmente en: FOMENT

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio