Les antenes del 5G no fan perillar els aterratges a Europa, segons el sector aeri

Als Estats Units hi ha preocupació per la possibilitat que les xarxes de telecomunicacions 5G puguin provocar interferències amb el sistema de navegació que utilitzen els avions

L’aterratge és un dels moments més crítics d’una operació de vol. Per assegurar la perfecció d’aquesta maniobra, els avions disposen d’uns aparells anomenats radioaltímetres. Són uns radars que donen informació, entre altres coses, sobre la distància precisa a què es troba l’aparell de terra.

Aquesta informació s’emet per una banda mitjana de freqüència que, per raons de seguretat aèria, hauria d’estar lliure d’interferències, ja que una lectura incorrecta de l’altura podria resultar molt greu. I d’aquí la preocupació de l’aviació comercial nord-americana que alerta que el desplegament de les antenes de 5G a prop dels aeroports podria posar en risc els aterratges.

I justament, això ha creat un conflicte amb la cancel·lació de milers de vols en uns 135 aeroports dels Estats Units, com han confirmat a TV3, aerolínies com American Airlines i Delta Airlines, pel risc de possibles interferències. Les companyies de telecomunicacions AT&T i Verizon han suspès de moment el desplegament de les noves instal·lacions de 5G a prop dels aeroports del país.

Més distància entre les bandes de freqüències

A Europa, això no passa perquè les bandes de freqüències de la tecnologia sense fil i les dels radioaltímetres estan més separades.

Als Estats Units, el 5G utilitza la banda mitjana entre 3,7-3,98 GHz, mentre que els radioaltímetres utilitzen els 4,2-4,4 GHz.

Aquí, la Unió Europea ha limitat les seves freqüències 5G a un rang de 3,4-3,8 GHz, que és menys probable que interfereixi amb els sistemes aeroespacials.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio