L’ecosistema d’start-ups de Barcelona en perill

La coixera del govern fa perillar l’ecosistema d’start-ups de Barcelona

Experts nacionals i internacionals avisen de les mancances de l’administració envers el creixement tecnològic

Catalunya concentra gran part de les empreses més innovadores del sud d’Europa. Barcelona en si mateixa ja s’ha convertit en un hub de projecció internacional i el bressol de grans empreses que posicionen la ciutat en la cúspide europea de la innovació. De fet, companyies com Apple, AstraZeneca o PepsiCo han escollit la capital catalana per instal·lar-hi els seus centres d’innovació precisament per la gran tracció que genera la marca Barcelona. Tot i això, encara queda molt camí per recórrer i la volatilitat del sector obliga la ciutat a reinventar-se constantment i adoptar noves mesures per continuar rebent el finançament nacional i estranger que permeti treballar a les noves companyies.

En el marc de la Reunió del Cercle d’Economia, les start-ups s’han convertit en les reines del final de la primera jornada i els experts han demostrat -un cop més- que les empreses emergents continuen sent la clau de l’èxit empresarial català, però el seu creixement depèn directament de l’aposta clara del govern pel sector. “Silicon Valley no va sorgir del res, fou el govern el que va decidir posar-se en contacte amb inversors per potenciar l’espai”, explica Natalia Olson, exassessora d’Innovació i competitivitat del president Obama i directora de Plug and Play. En aquest sentit, Olson remarca que la necessitat de compartir coneixements amb les empreses privades i continuar apostant per invertir en companyies és una de les parts més importants pel creixement de Barcelona com a hub. “La ciutat pot créixer perquè és el cor del sud d’Europa, però necessita acords, el que jo en dic Polítiques Públiques Intel·ligents”, afegeix l’exassessora d’Obama.

I precisament de polítiques parla Pau Solanilla, comissionat de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona. I és que, ell mateix reconeix que la capital catalana té punts de millora, però que…

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : LA VANGUARDIA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio