L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya celebra el Dia de la Internet Segura

El programa Internet Segura fa propostes d’autoaprenentatge per afavorir l’accés de l’alumnat de primària i secundària al món de la ciberseguretat amb un format ajustat al consum digital juvenil

Sota el lema “Construïm una Internet millor”, el programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya se suma avui al Dia de la Internet Segura que se celebra arreu del món. Com cada any ofereix diverses iniciatives que s’alineen amb un del objectius de l’Agència: conscienciar i sensibilitzar la ciutadania en la protecció i la seguretat de la vida digital de cadascú de nosaltres per aconseguir un país cibersegur.

A més de la ciutadania en general, les propostes i recursos del programa Internet Segura s’adrecen especialment a la comunitat escolar (docents i alumnes) i les famílies.

Autoaprenentatge en ciberseguretat

Fruït de la col·laboració amb Cultura Digital de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), el programa Internet Segura ofereix tota una sèrie de continguts per a la certificació de les competències digitals dels docents en matèria de ciberseguretat. Així, s’ha iniciat la quarta edició del curs de ciberseguretat a l’aula (60 hores) per a docents de primària i secundària i pel que fa a les píndoles autoformatives, se n’ofereixen sobre la identitat digital (15 hores), contra el ciberassetjament a l’escola (10 hores), i, ben aviat, es presentarà una altra sobre la gestió dels drets d’imatge i la propietat intel·lectual (5 hores).

Amb un format ajustat al consum de contingut digital d’infants i adolescents, les propostes d’autoaprenentatge sota el concepte de Cibertrucs del programa Internet Segura volen afavorir l’accés de l’alumnat de primària i secundària en el món de la ciberseguretat de forma lúdica i pràctica.

Per a les famílies, un nou relat “El meu ordinador no és cap joguina!” de la  col·lecció de relats sobre ciberseguretat, adreçada a canalla d’entre 6 i 10 anys. En paral·lel, també s’ofereix un apartat de recursos per a les famílies dins el web del programa.

La construcció d’una Internet millor i més segura és una tasca col·lectiva i des d’Internet Segura es presenta el recull de catorze podcasts amb tips de ciberseguretat de l’espai Felicitat Digital, produïts pel programa “Popap” de Mariola Dinarès amb el suport de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

El Dia de la Internet Segura se celebra el segons dimarts del mes de febrer. Aquesta cita d’àmbit mundial té com a objectius promoure un ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies; aconseguir una Internet millor per a tothom i ajudar-ne al personal docent i als treballadors i treballadores socials en la tasca pedagògica. Enguany la difusió a les xarxes socials es fa amb els hashtags #SID2022 #UnaInternetMillor.

Més informació: Internet Segura

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio