L’Aeroport de Barcelona se situa com al primer aeroport europeu en tràfic origen-destinació

La bona dinàmica aeroportuària posiciona l’aeroport barceloní per davant de Londres Heathrow i Madrid Barajas durant el període abril 2021 – abril 2022.

El sector aeri es recupera dels estralls de la Covid-19 i mostra una tendència positiva de cara aquests propers mesos d’estiu. Així es constata a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat on la xifra de places disponibles ja és de quasi 17 milions, el que representa un 85% del total de places que hi havia en oferta l’estiu del 2019. A més, l’aeroport compta amb la gestió de 83 companyies aèries que ofereixen servei a 198 destinacions, 48 de les quals són intercontinentals. De fet, el nombre de connexions intercontinentals és pràcticament idèntic a la del 2019, quan hi havia operatives 49.

En aquest sentit, les xifres també afirmen que l’Aeroport de Barcelona és el primer aeroport europeu en passatgers origen-destinació durant el període abril 2021 – abril 2022 després d’assolir els 11 milions de passatges. Una xifra que demostra la fortalesa de Barcelona a nivell europeu i que situa la infraestructura per davant de Londres Heathrow, amb 10,9 milions de passatgers, o Madrid Barajas, amb 10,5 milions. No obstant això, si es compara el tràfic aeri a nivell de ciutat, Barcelona, en el mateix període, se situa en la 6a posició per darrera de Londres, Moscou, París, Istanbul i Milà. El motiu d’aquest descens de posició es deu a què aquestes ciutats disposen de varis aeroports.

Amb tot, si es compara el nombre de passatgers totals acumulats en el període gener-juny 2022, l’aeroport de Barcelona ha tancat el mes de juny assolint la xifra de 17,7 milions de passatges, un 28% per sota dels nivells assolits durant el mateix període del 2019, segons dades d’AENA.

Canadà i els EUA contribueixin a l’impuls de la recuperació de l’activitat intercontinental

La principal recuperació d’aquest estiu a nivell intercontinental són les connexions amb el continent nord-americà, on destaquen els Estats Units d’Amèrica amb 533.166 places i el Canadà amb 131.687 places. Unes xifres que evidencien una forta recuperació de l’oferta disponible respecte a l’estiu del 2019, amb percentatges de recuperació del 76% i el 85%, respectivament….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio