La UPC i L’Hospitalet de Llobregat desenvoluparan junts un laboratori d’ntel·ligència Artificial

L’Hospitalet de Llobregat i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)· BarcelonaTech (UPC), comencen a caminar junts a través d’un acord de col·laboració pel qual milloraran els processos de formació dels professionals i faran que els processos de recerca i d’explotació avançada de les dades repercuteixin en les polítiques públiques i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. La durada d’aquesta firma és de tres anys amb opció a prorrogar-ho fins a tres anys més.

Aquest conveni permetrà formar els estudiants de grau i màster en l’àmbit del Big Data i la Intel·ligència Artificial (IA) a partir de les dades que el consistori riberenc té al seu portal Dades Obertes. L’ajuntament oferirà als grups de recerca i els estudiants de la UPC les dades que hi té i hi difondrà els treballs dels grups de recerca i formació que s’han fet a partir d’aquestes dades.

Per altra banda, facilitarà la creació d’un laboratori conjunt mitjançant el qual es compartirà informació de manera segura i es respectaran els drets fonamentals, garantint la protecció i privacitat de les dades personals.

Posar en marxa aquest laboratori convertirà L’Hospitalet de Llobregat en un punt de partida per a capacitar en clau digital els estudiants i els perfils professionals del futur. A més, aquesta laboratori serà un bessó digital de la ciutat on s’hi generarà coneixement que repercuteixi en favor de pa millora dels serveis públics.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio