La Universitat de Barcelona, entre les 200 millors del món

La classificació Xangai també situa la Universitat Autònoma de Barcelona entre les 250 millors del món

La Universitat de Barcelona torna a col·locar-se com la millor de l’Estat, segons la llista que publica l’Academic Raking of World Universities, més coneguda com a classificació Xangai.

Per cinquè any consecutiu, és l’única universitat espanyola que se situa entre les 200 millors del món. La llista ordena un a un els que considera els 100 millors centres i, a partir d’aquí, els agrupa en blocs de 50 o 100 universitats. Així, a la UB la situa en el bloc que va de la posició 151 a la 200, sense especificar-ne la posició exacta.

Descriu la UB com una institució de referència en la docència, la recerca científica i la creació de coneixement i destaca, entre altres coses, que treballa en disciplines innovadores com la biomedicina i la biotecnologia. Pel que fa a la classificació que també fan per disciplines acadèmiques, situa la Universitat de Barcelona en el número 45 del món pel que fa a la Medicina.

En el bloc que va de la posició 201 a la 250, hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona. També inclou les de Granada, València i la Complutense de Madrid.

Entre les posicions 301 i 400, hi situa la Universitat Pompeu Fabra, així com l’Autònoma de Madrid i la Universitat del País Basc. La Rovira i Virgili està classificada en el bloc que va de la posició 601 a la 700; la Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida, al bloc que va de la 701 a la 800, i la de Girona, al que va de la posició 801 a la 900.

Harvard, la millor universitat del món

La llista de Xangai, que recull fins a 1.000 universitats, es publica des de l’any 2003 i l’actualitza cada any la Universitat de Jiao Tong, situada en aquesta ciutat xinesa.

Entre altres coses, classifica els centres en funció del nombre d’articles publicats en revistes científiques, especialment a Nature i Science, el rendiment o el nombre de Premis Nobel que hi han estudiat o hi han fet classes.

El rànquing l’encapçala, per 20è any consecutiu, la nord-americana Harvard, seguida de Stanford, l’Institut Tecnològic de Massachusetts, Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, Caltech i Chicago.

A Europa, la Universitat Paris-Saclay es manté en la millor posició, en el número 16 del rànquing, seguida per ETH Zurich –que és a la posició 20–….

(Recorte de prensa)
El original de esta noticia se ha publicado en TV3


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio