Saltar al contenido

La Universitat de Barcelona, entre les 200 millors del món

La classificació Xangai també situa la Universitat Autònoma de Barcelona entre les 250 millors del món

La Universitat de Barcelona torna a col·locar-se com la millor de l’Estat, segons la llista que publica l’Academic Raking of World Universities, més coneguda com a classificació Xangai.

Per cinquè any consecutiu, és l’única universitat espanyola que se situa entre les 200 millors del món. La llista ordena un a un els que considera els 100 millors centres i, a partir d’aquí, els agrupa en blocs de 50 o 100 universitats. Així, a la UB la situa en el bloc que va de la posició 151 a la 200, sense especificar-ne la posició exacta.

Descriu la UB com una institució de referència en la docència, la recerca científica i la creació de coneixement i destaca, entre altres coses, que treballa en disciplines innovadores com la biomedicina i la biotecnologia. Pel que fa a la classificació que també fan per disciplines acadèmiques, situa la Universitat de Barcelona en el número 45 del món pel que fa a la Medicina.

En el bloc que va de la posició 201 a la 250, hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona. També inclou les de Granada, València i la Complutense de Madrid.

Entre les posicions 301 i 400, hi situa la Universitat Pompeu Fabra, així com l’Autònoma de Madrid i la Universitat del País Basc. La Rovira i Virgili està classificada en el bloc que va de la posició 601 a la 700; la Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida, al bloc que va de la 701 a la 800, i la de Girona, al que va de la posició 801 a la 900.

Harvard, la millor universitat del món

La llista de Xangai, que recull fins a 1.000 universitats, es publica des de l’any 2003 i l’actualitza cada any la Universitat de Jiao Tong, situada en aquesta ciutat xinesa.

Entre altres coses, classifica els centres en funció del nombre d’articles publicats en revistes científiques, especialment a Nature i Science, el rendiment o el nombre de Premis Nobel que hi han estudiat o hi han fet classes.

El rànquing l’encapçala, per 20è any consecutiu, la nord-americana Harvard, seguida de Stanford, l’Institut Tecnològic de Massachusetts, Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, Caltech i Chicago.

A Europa, la Universitat Paris-Saclay es manté en la millor posició, en el número 16 del rànquing, seguida per ETH Zurich –que és a la posició 20–….

(Recorte de prensa)
El original de esta noticia se ha publicado en TV3


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn