La startup Sycai Medical tanca una ronda de 780.000 euros per dur al mercat un software de detecció precoç del càncer de pàncrees

La inversió, liderada per Ship2B Ventures amb la participació de BStartup del Banc Sabadell i Athos Capital, permetrà a la startup finalitzar l’assaig clínic i completar la tramitació del segell de dispositiu mèdic necessari per accedir al mercat

La startup catalana Sycai Medical ha tancat una ronda d’inversió de 780.000 euros per completar la introducció al mercat del seu software mèdic de detecció precoç del càncer de pàncrees. La inversió, liderada per la gestora de venture capital d’impacte Ship2B Ventures -a través de BSocial Impact Fund, que compta amb el suport del FEI i Banc Sabadell- disposa també de la participació de BStartup de Banc Sabadell, a través del programa BStartup Health, i Athos Capital. Amb aquest finançament, Sycai Medical podrà finalitzar els darrers assaigs clínics i completar la tramitació del segell “CE” com a dispositiu mèdic necessari per introduir-se al mercat.

Sycai Medical, nascuda l’any 2020, també ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. La startup ha rebut 75.000 euros per a l’impuls de la seva tecnologia en la fase inicial.

La tecnologia de Sycai Medical, basada en intel·ligència artificial, s’orienta a ajudar els radiòlegs en la detecció precoç de lesions al pàncrees amb l’anàlisi de les imatges del TAC per indicar al professional mèdic on hi ha possibles lesions i, alhora, preveure si aquestes evolucionaran o no cap al càncer.

Sara Toledano, CEO de Sycai Medical, explica que “ara mateix un radiòleg ha de veure manualment un TAC i buscar-hi activament qualsevol anomalia en tots els òrgans de l’abdomen, on les lesions són asimptomàtiques”. Això, destaca, provoca que les lesions “sovint passin desapercebudes i és un dels principals motius del seu retard en la detecció, que fa que el càncer de pàncrees sigui el més mortal perquè es diagnostica massa tard”.

Amb la tecnologia de Sycai Medical, “els radiòlegs quan reben les imatges ja inclouen una alerta sobre on han de prestar atenció i si hi ha probabilitat de desenvolupar un càncer, avançant molt la seva detecció”. El mètode diagnòstic pel qual el seu algoritme identifica les lesions ja ha estat patentat per l’empresa.

Sycai Medical es planteja dues grans vies d’entrada al mercat: la venda directa a clíniques i hospitals, així com la llicència de la seva tecnologia en els dispositius PACS (Picture Archiving and Communication System), objectiu pel qual ja tenen preacords amb diverses empreses.

En un futur immediat, la startup planteja ampliar la seva tecnologia a qualsevol càncer abdominal, especialment de fetge i ronyó. “Hem començat pel pàncrees perquè és la major urgència clínica i preocupació dels radiòlegs. Però ens centrarem en l’abdomen, que és el més complex en termes d’imatge amb les eines utilitzades fins al moment”, apunta Toledano. Sycai Medical, ubicada a Barcelona, compta amb 6 treballadors.

Esta noticia se publicó originalmente en: ACCIÓ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio