“La realitat virtual i augmentada acabarà sent una necessitat per al gran públic” / Xavier Riba

Avui se’l considera un expert en oferir solucions de realitat virtual i augmentada a les empreses. Però, què el va atraure per posicionar-se en aquest món virtual?
Jo soc dissenyador gràfic, però va arribar un moment en què el paper em limitava molt, massa, i segurament no era tan bo com altres companys des d’un punt de vista creatiu. En l’últim any de la carrera, se’m va obrir la porta de la creació audiovisual, a través de programes interactius. La meva passió pels ordinadors i la programació va provocar que m’encaminés cap aquí.

Coincideix amb la posada en marxa d’Internet.
Era el 1999 i el principi d’Internet. El vaig descobrir el 1997, a segon de carrera. Dos anys més tard emergeix la interactivitat, que et permetia poder crear i dissenyar d’una altra manera, més enllà del paper. En aquell moment, va ser un canvi espectacular per a mi, era com un oceà on podies nedar, i vaig començar a editar vídeos amb so (també treballava a la ràdio), va ser molt interessant.

La seva etapa professional comença lligada a la creació audiovisual.
Així és. És l’època de descobrir la interactivitat en vídeos i el DVD. Vaig tenir el privilegi de treballar amb diverses discogràfiques de la majoria de grups de rock català de l’època -de Sopa de Cabra a Gossos-. Jo que des que tenia 16 anys havia viscut molts concerts de tots ells, treballar colze a colze amb els músics, era com un somni fet realitat i va ser una època molt excitant. Fins que va arribar la crisi i la pirateria, i va ser el moment de buscar una nova sortida professional.

I què va fer aleshores?
Vaig pensar de quina manera podia traslladar tot aquell coneixement tecnològic audiovisual acumulat en un entorn més interactiu. Vaig unir els conceptes DVD i ServiCaixa, la plataforma on podies comprar entrades. Vaig pensar com donar-hi una imatge més innovadora -com la que tenien els DVD, i unir-ho a la interactivitat que ens oferia ServiCaixa. Amb els meus cunyats vam començar a explorar hardware i la interactivitat amb qualitat, i així és quan entro en contacte amb els meus socis actuals d’Innovae….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en ESPAI MEDIA


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio