La presencialitat i la nova llei de l’audiovisual marquen l’arrencada del MAC a Granollers

La cita recupera el pols amb una setantena de ponents, sala d’expositors i la segona Trobada de Podcasting de Catalunya

Després que al 2020 se celebrés totalment telemàtic i l’any passat es convoqués amb una fórmula mixa, aquest any el Mercat Audiovisual de Catalunya torna amb plena presencialitat i amb moviment entre els carrerons de l’antiga fàbrica Roca Umbert, a Granollers.

Amb diversos escenaris i platós, la cita reuneix més de 70 ponents al llarg d’un dia on l’audiovisual català és el clar protagonista, tant per a la mostra de productes com per a fer contactes per fer néixer nous projectes.

«Les situacions, com la pandèmia, se superen amb esforç, amb redaccions tensionades i amb gent que ha treballat molt i molt», ha assenyalat el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Oriol Duran, en la sessió inaugural. «Aquest mercat és un espai que serveix per treballar, enfocar i crear una xarxa i les necessitats que tots tenim, un audiovisual de proximitat, de modernitat», ha afegit.

Això és possible gràcies a la reobertura dels 3.000 metres quadrats d’espais destinats a la cita. «No és poca cosa per al sector de l’audiovisual de proximitat, ho tenim tot preparat perquè aquesta edició sigui una de les millors del MAC que mai hem celebrat», ha detallat el director del MAC, Josep Maria Codina.

La llei audiovisual, en el punt de mira

En una sessió inaugural en què també hi ha participat l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, juntament amb el conseller delegat de la XAL, Marc Melillas, la llei audiovisual espanyola ha estat un dels elements que més s’han abordat. Tant Duran com el president del CAC, Xevi Xirgo, han coincidit en valorar l’impacte que té la nova legislació en el sector audiovisual català, sobretot en el de proximitat….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en NACIÓ DIGITAL


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio