La poca presència femenina en l’economia digital eternitza el biaix de gènere

La visió masculina predomina en el present de la digitalització, com ha quedat clar al MWC, i pot suposar un risc d’augment de la desigualtat

La digitalització accelerada de l’economia pot ser una regressió pel que fa a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. A Espanya hi ha 156.000 dones amb formació en tecnologies de la informació, segons Eurostat, que representen només una cinquena part del total d’aquesta força laboral.

Un dels llocs on més clarament es poden veure aquests problemes és el Mobile World Congress, que es va celebrar a Barcelona la setmana passada.

Més de 67.000 homes van assistir al congrés, mentre que les dones es van quedar en 22.000 participants, una quarta part del total. La visió masculina, doncs, predomina en el present de la digitalització de l’economia i pot suposar un nou risc d’augment de la desigualtat de gènere.

Mayo Fuster és economista i directora del grup de recerca Dimmons de la Universitat Oberta de Catalunya:

«Aquest model de digitalització i les pràctiques de la indústria que es poden veure al Mobile o les polítiques públiques que incorporen poc la perspectiva de gènere estan comportant un retrocés de la igualtat. Això es pot veure en la composició dels professionals que desenvolupen els algoritmes que reprodueixen estereotips.»

Fuster és també una de les organitzadores del proper Congrés d’economia feminista que es farà a Barcelona la setmana que ve i que dedicarà especial atenció a la lectura feminista de l’economia digital….

NOTICIA PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : TV3

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio