La investigadora catalana Aina Palau Puigvert, reconeguda a Mèxic

La investigadora de l’Instituto de Radioastronomía y Astrofísica de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) Aina Palau Puigvert ha rebut, el reconeixement Sor Juana Inés de la Cruz 2022. Aquest guardó, que s’entrega anualment des de 2003 dins el marc del Dia Internacional de la Dona, distingeix les dones universitàries que conjuguen el seu talent i esforç dins la docència, la investigació i la difusió de la cultura.

 

Aina Palau Puigvert és llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (UB), on també va cursar el doctorat, en col·laboració amb el Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, l’any 2006. El 2014 va entrar a formar part de la UNAM i també presideix el Comitè Editorial de Publicacions Tècniques de l’Instituto de Radioastronomía y Astrofísica. A nivell estatal, pertany a la Sociedad Española de Astronomía (SEA).

La línia d’investigació de la catalana se centra en la fragmentació de núvols moleculars

La línia d’investigació de la catalana se centra en la fragmentació de núvols moleculars i en la formació de nuclis densos presestelars i postestelars d’una massa molt baixa, i ho fa a través d’observacions radiointerferomètriques d’una resolució molt alta.

En el seu treball, ha contribuït a desvetllar l’origen de la complexitat química dels objectes estel·lars joves i també ha demostrat que les estrelles nanes es poden formar de la mateixa manera que les que són d’una massa molt baixa.

Per tot plegat, ha rebut un reconeixement que, segons ella ha expressat, demostra que l’institut on duu a terme la seva carrera està conscienciat en reduir l’escletxa de gènere. “La voluntat de l’UNAM no es queda només en paraules, sinó que es tradueix en accions concretes que ens permeten avançar en la construcció d’un món més just”, ha confessat.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio